Türkiye'de Üniversite-Özel Güvenlik sektörü işbirliği ile gerçekleştirilen ilk bilimsel konferans olma özelliğini taşıyan Kinoloji (Köpek Bilimi) Konferansı, Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılıyor.

Dünyada Güvenlik unsurları yelpazesinde basit bir jop ile ateşli bir silah arasında çok geniş yelpazede yer alan K9'lar artık Türkiye'de Özel Güvenlik hizmetlerinin de vazgeçilmez unsuru


Emniyet ve Jandarma birimlerinin Güvenlik hizmetlerinde K9'ların yoğun kullanması etkisini her geçen gün göstermekte, bu iki kurumun en büyük yardımcısı haline gelen Özel Güvenlik Teşkilatı için de bu uygulamalar önemli bir örnek oluşturuyor.

CSG-City Security Group, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'de Özel Güvenlik Görevlilerinin uzmanlaşmasına yönelik Okul, Öğrenci ve Servis Güvenliği, Kampüs Güvenliği, Spor ve Stadyum Güvenliği, Deniz, Liman ve Marina Güvenliği, Siber Güvenlik, Terörizm, Acil Durum Yönetimi, Yangın Güvenliği, Deprem Güvenliği gibi güvenliğin tüm hizmet alanlarında düzenlediği konferans, seminer ve sertifika programlarına Kinoloji (Köpek Bilimi) konferansını da ekledi. Konferans, CSG-City Security Group-Bahçeşehir Üniversitesi-K9 Güvenlik ve KÖPED işbirliği ile 23 Aralık 2015 tarihinde saat; 10:00’ da gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi B Konferans Salonunda yapılacak 'Kinoloji Konferansı'yla, K9 köpeklerinin güvenlik hizmetlerinde kullanımı konusunda gerek güvenlik hizmeti alan müşterilerin, gerek hizmet verecek özel güvenlik firmalarının sektörel anlamda bilgilendirilmesi, toplum üzerindeki algısının değerlendirilmesi ve bilimsel veriler ışığında ele alınabilmesi amaçlanıyor.

KONFERANSTA K9'LARDAN CANLI PERFORMANS GÖSTERİSİ!

Kinoloji Konferansı'nda K9 köpekleri tarafından bir arama senaryosu çerçevesinde bomba ve suç maddesi arama ve tespit etme konusunda canlı performans gösterisi gerçekleştirilecek.

'GÜVENLİK KÖPEĞİ İDARECİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI' DEVAM EDİYOR!

K9’lar, eşsiz yetenekleri ile hızla gelişen teknolojiye rağmen oldukça etkin önleyici, caydırıcı ve operasyonel güvenlik gücü olarak güvenlik hizmetlerinin en sempatik unsurları... İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 28/09/2015 tarihli “ Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanlarının Kullanımı” konulu genelge ile ülkemizde özel güvenlik hizmetlerinde K9 kullanımı mevzuat kapsamına da alındı.

Bu nedenle birçok alanda yaygınlaşan özel güvenlik sektöründe faaliyet gösteren firmaların güvenlik köpeklerinden doğru faydalanabilmesi ve köpeklerin çalışma alanlarını genişletmek için BAU-METGEM sertifika programlarına da eklenmiş olan Köpek Bilimi (Kinoloji) & Güvenlik Köpeği İdareciliği Sertifika Programı ile Türkiye’de Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü açmış tek vakıf üniversite olan BAU, güvenlik sektörünü güçlendirmeyi hedefliyor.

Sertifika programına kimler katılabilir?

Katılım sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verileceği eğitimlere:

- Güvenlik Köpekleri İdareciliği Eğitimi ile özel güvenlik sektöründe fark yaratmak isteyen özel güvenlik şirketleri personeli,

- Bünyesinde K9 birimleri kurmak isteyen ve K9 Ekiplerini doğru kullanmak isteyen özel güvenlik firmaları yöneticileri,

- İş köpekleri konusunda kendini geliştirmek isteyen köpek eğitmeni ve köpek idarecisi adayları,

- ISPS CODE Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu kapsamında K9 kullanımı,

- Milli Sivil Havacılık Güvenliği kapsamında K9’ların kullanımı.