Şantiyede çalışan Vietnamlı şoförler ikramiye aldı. Türkiye’nin kanayan yarası taşeron işçiler  ise LİMAK’ın dağıttığı ikramiyeden mahrum kaldı.



Bora ERDİN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı devam eden 3. havalimanı merkez şantiyesinde işçilerle birlikte iftar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda yaptığı konuşmada şantiyede çalışanlara 2 bin 500 lira bayram ikramiyesi verileceğini söyledi.
17 taşeron firmanın görev yaptığı şantiyede 400’e yakın şoför çalışıyor. Taşeron çalışanlar ise şantiyeden bayramda ikramiye alamayacak. Erdoğan’ın bu çıkışı Türk Sineması’nın efsane filmi Çiçek Abbas’taki “herkese benden çay, Şakir’e yok” repliğini hatırlattı. Erdoğan iftarda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Müteşebbislere bu bayram tüm şantiye çalışanlarını bir sevindirin diye rica ettim. Sağolsunlar, ’Ne derseniz onu yapalım’ dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmadan 2 bin 500 lira bu bayramda birer hediye verecekler.”
3. havalimanı inşaatında sadece şoförler değil güvenlik görevlileri, mühendisler de taşeron olarak çalışıyor. Şantiyenin güvenlik görevlisine “Bayram ikramiyesi aldınız, hayırlı olsun” dedik. Görevli ise “Biz taşeronuz, bize ikramiye yok” dedi. Görevli, üç vardiya toplam 100 güvenlik görevlisinin çalıştığını tüm güvenliğin taşeron olarak hizmet verdiğini aktardı. Öte yandan şantiyede şoför olarak çalışan Vietnamlı şoför ise ikramiyesini aldı


VİETNAM’DAN 50 ŞOFÖR GELDİ


Bir firmanın Vietnam’dan şoför getirerek çok başarılı olduğunu söylediğini anlatan 3. Havalimanı ihalesini alan ortaklıkta yer alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Oradaki arkadaşlara haber yolladık, 50 şoför geldi. Şu anda eğitimlerini yapıyoruz, devreye sokacağız. Bu konuda Pakistan ve Vietnam’dan gelen şoförlerin çok faydalı olduğunu gördük. Bunun için 50 kişilik model getirdik, faydalı olur muyuz, olmaz mıyız deneyeceğiz. Kamyon sayısının çalışan araç ve ekipman sayısının artacağını görüyoruz. Onun için B ve C planlarımızı hazır tutuyoruz” dedi.