Euro Bölgesi maliye bakanları bugün toplandı. Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan Eurogroup maliye bakanları toplantısından ilk açıklamalar geldi.

Eurogroup Başkanı Dijselbloem, Yunanistan'ın yardımın geri kalan kısmını alması için kapsamlı bir reform sürecine girmesi gerektiğini söyledi.

Eurogroup Başkanı, "Atina ile büyük fikir ayrılıkları var, zaman daralıyor. Müzakerelerde bazı olumlu işaretler var. Müzakere sürecini 11 Mayıs toplantısında değerlendireceğiz" dedi.

KREDİ VERME ŞARTI
Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Yunanistan ile son günlerde ilerleme kaydettiklerine dikkat çekerek “Yunan bankalarına, borçlarını ödeyebildikleri sürece kredi vereceğiz” dedi.NAKİT BİTMEDEN HER ŞEY YAPILSIN


Öte yandan toplantı öncesi Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya geldi. Almanya Başbakanı Merkel, kreditörlerle anlaşmadan önce Yunanistan'ın elindeki naktin tükenmesini önlemek için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.