ANKARA/SÖZCÜ

Samanyolu yayın grubu Başkanı Hidayet Karaca ile polislerin tahliyesine karar verip açığa alınan hakim Metin Özçelik'in, ‘’Amirallere Suikast’’ davasında Yarbay Ali Tatar'ı intihara götüren isim olduğu ortaya çıktı. Özçelik, Tatar hakkında yakalama kararı çıkarmış ve Tatar da kendisini gözaltına alacak polisler evine geldiği sırada intihar etmişti. Tatar'ın ailesi Özçelik hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Deniz Yarbay Ali Tatar, 5 Aralık 2009’da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı, itiraz üzerine 16 Aralık’ta serbest bırakıldı. Savcı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri Metin Özçelik ve Şeref Akçay tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tatar, bu yakalama kararı üzerine 19 Aralık 2009’da yaşamına son verdi.

50 BİN LİRALIK DAVA

Tatar’ın ölümü üzerine aile bireyleri, kişilik haklarına yapılan saldırı nedeniyle Pehlivan, Akçay ve Özçelik hakkında 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Tatar’ın ölümüne sebebiyet veren yakalama kararının, siyasi ve stratejik emellerle verildiği iddia edilmişti. İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı hâkimler Akçay ve Özçelik’in dosyasını Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’ne göndermişti.