Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifasını ve tepkileri değerlendirdi. Fidan’ın “milletvekili zırhına bürünmek için aday olacağı” ile ilgili tepkileri değerlendirirken kendisini gülmekten alıkoyamadığını belirten Yalçın Akdoğan, Fidan’ın istifasının kendi tercihi olduğunu ama, Başbakan Davutoğlu’nun da onay vermesi ile gerçekleştiğini vurguladı. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesi kararı hakkında ise Akdoğan, "HDP’nin barajı geçebileceğini düşünmüyorum" dedi. Akdoğan, CNN Türk’te katıldığı programda gündemi değerlendirdi.

-ERDOĞAN’SIZ AKP-

Yalçın Akdoğan, AKP’nin, 2015 genel seçimlerine “Erdoğan’sız” girmesinin partiyi etkilemeyeceğini dile getirdi. Akdoğan şöyle dedi:

“Tayyip Erdoğan siyasi bir hareketin kurucu genel başkanı ve lideri… Bu görmezden gelinmez. AK Parti’nin başarısı Tayyip Erdoğan’nın başarısı. Kendisinden sonrasını yani geçiş sürecini başarıyla tamamlamak asıl liderlik budur. Bu geçiş süreci de Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır. Geçiş süreci projesisinin başarısıdır. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu başarı ve Tayyip Erdoğan’ın bu geçiş sürecinin planlamış olmasıdır. Sayın Başbakan beklenenin üstünde bir performans gösterdi. Siyasi bir ahlaki duruş sergilemiştir. Şu anda anketlerde yüzde 48’lerdeyiz. Yeni gelmiş bir genel başkanının bu aynı bantta kalması çok önemlidir. Davutoğlu çok üstün bir performans koydu ortaya. Gerçekten yüzde 48’lerle başarı trendini götürüyor. Önemli bir boşluk doldurmuştur.”

-HAKAN FİDAN’IN ADAYLIĞI

Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifasını ve tepkileri değerlendirdi. Fidan’ın “milletvekili zırhına bürünmek için aday olacağı” ile ilgili tepkileri değerlendirirken kendisini gülmekten alıkoyamadığını belirten Yalçın Akdoğan, Fidan’ın istifasının kendi tercihi olduğunu ama, Başbakan Davutoğlu’nun da onay vermesi ile gerçekleştiğini vurguladı. Akdoğan şöyle dedi:

“AK Parti'nin Genel Başkanı bellidir. Ahmet Davutoğlu’nun en güvendiği isimlerden biridir Hakan Fidan. Ahmet Davutoğlu’nun rızası olmadan istifa edemezdi. Hakan Fidan ne yanlış yaptı ki koruma zırhına bürünsün. Hakan Fidan korkacak bir karaktere sahip değil. Fidan önemli bir bürokrattır. Hakan Fidan değerli bir devlet adamıdır. O’nun üzerinden farklı siyasi spekülasyonlar yapılıyor. Ak Parti iktidarları döneminde çok değerli bürokratlar ortaya çıktı. Hakan Fidan Davutoğlu’nun yanında yer alacaktır. Biz bir takımız. Bu bir takım oyunudur."

ANKA