Deniz AYHAN/ANKARA

Afgan kökenli Türk vatandaşı Müzemmel Hevadpal AKP’den milletvekili adayı oldu.

1977 Kabil doğumlu olan Müzemmil Hevadpal, 1984 yılında babasının aldığı bir kararla Türkiye’ye yerleşti. Hevadpal, Afganistan’ın son düzenli ordusunun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Said Hasan Hevadpal'in oğlu.


"CHP seçmenini tatil ile kandıracaklar"


Abdürrahim Boynukalın'dan açıklama

Abdürrahim Boynukalın'dan açıklama

Müzemmil Hevadpal, “Rus savaşı sırasında ailem Türkiye’ye geldi. Ben de Türk vatandaşı oldum. İstanbul’da büyüdüm. Eşim de Rizeli. Rize’nin eniştesi sayılırız” dedi.

AHMET HAKAN'A ''GARSON'' DEDİ

Hevadpal, sosyal medyada yazdıklarıyla da dikkat çeken bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter üzerinden “Bu can bu tende olduğu sürece seninleyiz Reis” diye seslenen Hevadpal, 11. Cumhurbaşkanı Gül’e de AKP kongresi davetinde bulunarak “Tarihi zamanlarda bir arada olamayacaksak davamızın, derdimizin ne anlamı olacak!” dedi.

Twitter üzerinde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı provakatörlükle suçlayan Hevadpal’in eleştirilerinden gazeteciler de nasibini aldı. Gazeteci Ahmet Hakan için “Aydın Doğan’ın garsonu” , Can Dündar’a için de “faşist” diye yazdı.

Hevadpal, MHP’yi de eleştirerek, “ Meral Akşener'in MHP tarafından aday gösterilmemesini siyaseten MHP adına çok büyük ayıp olarak görüyorum...” ifadesini kullandı.