Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili "Kaset hazırlamak, görüntü almak, kişisel hayata saygısızlık yapmak, insanların özel hayatına girmek adiliktir, alçaklıktır, ahlaksızlıktır. Bunu kim yaparsa yapsın bu böyledir" dedi.



''Bu, kadını siyasetten söküp atma harekatı''

''Bu, kadını siyasetten söküp atma harekatı''


Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere öğleden sonra geldiği Kilis’te, valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili şunları söyledi:



Erdoğan'dan Akşener’e destek telefonu!

Erdoğan'dan Akşener’e destek telefonu!


"Çok şaşırdım ve çok büyük tepki gösterdim. Hayretler içinde kaldım. Bu konuşulanlar tamamen doğruysa iftira olduğunu söyledim. Meral hanım çok mütevazi bir hanım; eşi ve çocukları da. 2002 yılında AKP kurulduğunda bize geldi. Daha sonra kendi isteğiyle başka partiye gitti. Başka partide de olsa, nerede olursa olsun bu çirkinlik asla kabul edilemez. Bu iki kişi çok büyük ihanet içindedirler, iyi bir iftira atmışlardır. Şüphesiz kendisi buna karşı şeriatın kısasını uygulayacağını söylüyor. Ancak dilerse bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunup bir dava açılmasını isteyebilir. Ben bu iddia ve iftiraların kesinlikle yalan olduğuna inanıyorum. Hanımefendiyi çok iyi tanıdığım için de bunu söylüyorum. Ve maalesef paranoyak halinde birilerine kaseti vardır da bunları yapıyor diye suçlamalar neredeyse moda haline geldi. Bu suçlamaları yapanlar utansınlar. Vazgeçsinler, namuslu insanlar hakkında bunlar tamamen iftiradır."

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valilik ve belediye ziyaretinin ardından Ak Parti tarafından Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen açık hava toplantısında kalabalığa seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Arınç, "Bana 4 yıl verin diyor. Hadi oradan sana 4 dakika bile verilmez. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde SKK’yı batırmadın mı? DSP’ye gittin rahmetli Ecevit seni kapıdan kovmadı mı? CHP’ye geldi. CHP’de de kasetle gelince her fırsatta ben aday olmayacağım diyor. Bir bakıyorsunuz, sabah kalkmış Genel Başkan olmuş. Şimdiye kadar beş seçime girdi boyunun ölçüsünü aldı" dedi.

Arınç, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirirken ise şunları söyledi: "Senin Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde, 1999-2002 yıllarında ülkeyi kaosa sokmadınız mı? 22 bankayı batırarak 40 katrilyon borcu bu millete yüklemediniz mi? Gecelik repo faizleri, bir gece 7 bin 500’leri bulmadı mı? Senin karnen sıfır üstüne sıfır dolu. Yüzde 15 ile 17 arasında oy alırız diyorsunuz. Bu oyla tek başına iktidar olunmaz. O zaman niye AKP gitsin diyorsunuz."

Bülent Arınç, HDP’yi ise, "Siz yüzde 10 barajını geçmeyi hesaplıyorsunuz, buna rağmen AKP gitsin diyorsunuz. Yüzde 10 ile iktidar olunmayacağını bilmiyor musunuz? Niye gidelim, biz gidelim de sizler ülkeyi kaosa mı sokacaksınız? Üç partinin yapacağı ney CHP, MHP ve HDP üçlü koalisyon kurmak. Bu da azim Allah ülkeyi kaosa sokar. Onun içindir AKP’yle yola devam etmek gerekmektedir. Türkiye’nin büyümesi ve 2023 hedefleri için AKPi’nin tek başına iktidara devam etmesi gerekmektedir" diye eleştirdi. (DHA) -