CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koltuğuna oturan öğrenciye yöneltilen ''muhalefetin seçim vaatlerine'' ilişkin sorunun ardından yaşananlara tepki göstererek, ''Bir Başbakan koltuğunu çocuğa teslim ettikten sonra, o çocuğu istismar etmeyi nasıl düşünebilir?" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladı. 23 Nisan'da devletin üst kademelerinde bulunanların, koltuklarını çocuklara devrettiğini hatırlatan Gök, bu törenlerin ve çocukların siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Gök, şöyle devam etti:

"Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, bir başbakan tarafından bir çocuğun nasıl istismar edildiğini, siyasete alet edildiğini çok üzüntü ile görmüş bulunuyoruz. Zavallı bir görüntü. Bir başbakan gazetecilere soru sorduruyor, o körpecik beyin soruları cevaplandırmadan kulağına fısıldıyor ve ülkenin aciz başbakanı, ortada olmayan başbakanı, bugün bir çocuğun arkasına saklanarak kendi zavallı durumun Türkiye'ye tescil ettirmiştir. Yazıktır, utanmazlıktır. Bir başbakan, televizyon kanallarında canlı yayınlanan bir programda koltuğunu çocuğa teslim ettikten sonra, o çocuğu istismar etmeyi nasıl düşünebilir? Gazetecilerin sorduğu soruyu çocuğun, kendisinin yönlendirmesiyle, cevaplandırmasına nasıl izin verebilir? Bugün Cumhuriyet tarihimizde olmayan bir iş gerçekleşti ve başbakan çocuktan medet umar hale gelmiştir, bir çocuğun arkasına saklanmıştır.

Çocukları da siyasete bulaştırdılar

Çocukları da siyasete bulaştırdılar


Bir gazeteci başbakanlık koltuğunda oturan küçük, saf, temiz çocuğa soru soruyor, 'muhalefet partilerin vaatleri konusunda ne diyorsunuz?' diyor. Başbakan cevaplayamadığı bu soruyu, bir çocuğun arkasına gizleniyor ve kulağına fısıldıyor. Çocuk da başbakanın kulağına fısıldadığı sözcüğü basın mensuplarına söylüyor."

-"23 Nisan Çocuk Bayramı'nı çocuklara zehir etmiştir"

Başbakanlıktaki törene ilişkin görüntüleri bilgisayar aracılığıyla basın mensuplarına izlettiren Gök, "Böyle bir aymazlık, istismar Cumhuriyet tarihimizde görmediğimiz bir istismardır. Yazıklar olsun sana Başbakan, bir çocuğu nasıl siyasete alet ediyorsun? Başbakanı kınıyoruz. Tüm kamuoyundan, çocuklardan özür dilemek zorundadır. Başbakan, hepimizi üzen, rencide eden, bir çocuğun temiz duygularına ayaklar altına alan bir tavırla 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı çocuklara zehir etmiştir. 23 Nisan'a yakışacak tablo mudur? Yok öyle yağma Başbakan; çıkacaksın karşımıza mertçe kendin konuşacaksın siyasetçilerle, bizlerle" değerlendirmelerinde bulundu.

-"Ucuz uygulamalarla Türkiye hiçbir yere varamaz"

Gök, avukat Umut Kılıç'ın, faşist sözcüğünü kullandığı için tutuklandığını ileri sürerek, kendisinin de avukat olduğunu ve avukatlık hayatı boyunca hiç kimsenin hakaretten tutuklandığını görmediğini, ancak bu durumun Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana değiştiğini ileri sürdü.

İktidarın atadığı hakimlerin kraldan çok kralcı yaklaşımla bir avukata tutuklama kararı verdiklerini savunan Gök, "Eğer siz faşist değilseniz, üzerinize neden alınıyorsunuz?" diye sordu.

Böyle ucuz uygulamalarla Türkiye'nin hiçbir yere varamayacağını belirten Gök, Kılıç'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini, HSYK'nın da kararı veren hakimlerle ilgili yetkisini kullanmasını istedi.

AA