Başak KAYA / ANKARA

Trabzon’da birinci sıranın kontenjana ayrılması nedeniyle yaşanan kriz sonucunda sandık kurulamadı. Mevcut milletvekilleri sandık sonuçlarına göre son sıralarda kalırken, iki kadın milletvekili adayı Adana’dan çıktı. Kayseri'de ise mevcut milletvekili Şevki Kulkuloğlu sonuncu oldu.

CHP toplam on ilde eğilim yoklaması yöntemiyle milletvekili adaylarının belirlenmesine karar vermişti. Daha önce Tekirdağ, Malatya, Mersin, Adıyaman ve Zonguldak’ta eğilim yoklaması yapılmıştı. Son olarak Kayseri, Adana ve Muğla’da sandık kuruldu. Kahramanmaraş’taki sandık sonuçları bugün netleşecek. Adana’da birinci ve dördüncü sıra adaylar kadın oldu. Tekirdağ’da Candan Yüceer’in birinci sırada çıkmasının ardından üç kadın vekil adayı ön sıralarda yarışı tamamlamış oldu.

TRABZON ÖNSEÇİM İSTİYOR

Trabzon’da da sandık kurulması gerekiyordu ancak kontenjan krizi nedeniyle il yönetiminin ve aday adaylarının istifa etmesi nedeniyle seçim yapılamadı. Trabzon örgütü önseçim talep etmesine karşın listede birinci sıranın mevcut milletvekili Volkan Canalioğlu’na ayrılması nedeniyle geçen hafta toplu olarak istifa etmişti.

MİLLETVEKİLLERİNE ŞOK

İkinci ve beşinci sıradaki adaylar için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Mevcut milletvekillerinden Ali Demirçalı, Faruk Loğoğlu kontenjan başvurusu yaptı. Diğer milletvekilleri Turgay Develi ve Ümit Özgümüş ise sandıktan çıkamadı. Adana’da Elif Doğan Türkmen en çok oyu alarak birinci sıraya otururken dördüncü sırayı Müzeyyen Şevkin kazandı. İbrahim Özdiş ikinci, Aydın Uslu Pehlivan üçüncü oldu. Eğilim yoklamasına katılan isimler arasında eski milletvekilleri Abdullah Sedat Doğan yedinci olurken, Ali Tekin, Arif Sezer, Kemal Sağ, Tacidar Seyhan, eski PM üyesi Işık Bildacı, eski Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ve eski Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ilk 12’de yer bulamaması dikkat çekti.

VEKİL SONUNCU OLDU

Kayseri'de İkinci sıra adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Çetin Arık sandıktan birinci çıkarken, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Paşa Tan ikinci oldu. Mevcut milletvekili Şevki Kulkuloğlu sonuncu oldu.

MUĞLA’DA ÇANDAR ÇIKAMADI

Muğla’da ikinci sıra adayı için parti yönetimi kontenjan kullanacak. Diğer 5 sıra için delegeler oy kullandı. Mevcut milletvekillerinden Nurettin Demir ikinci oldu. Birinci ise Akın Üstündağ oldu. Burak Erbay, Emrah Doğru, Maden-İş Sendikası'nın eski başkanı Süleyman Girgin ilk beşte yer aldı. Mevcut vekillerden Tolga Çandar ise sondan beşinci oldu. Diğer milletvekili Ömer Süha Aldan ise kontenjan başvurusu yaptı.