Kamil ELİBOL/ANKARA

Siirt Valisini evinde konuk eden korucu da cinayete kurban gitti ve PKK'nın infaz listesinde bulunan bir korucu daha hayatını kaybetti. MHP Osmaniye milletvekili Hasan Türkoğlu ''Korucularımız, PKK katillerin elindeki liste dâhilinde tek tek şehit ediliyor. Önlem alınmazsa daha çok korucu öldürülecek. Jandarma, Emniyet, MİT bu infaz listesinden haberdar'' dedi. İmralı ile yürütülen çözüm sürecinde bugüne kadar 13 köy korucusu PKK tarafından öldürüldü.

‘’DEVLETİN HABERİ VAR’’

TBMM’de köy korucuları ile ilgili verdiği araştırma önergesi AKP’li vekillerin oylarıyla reddedilen MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, PKK’nın köy korucularına dönük infazlarından devletin önceden haberi olduğunu iddia etti. Örgütün korucuları tek tek öldürdüğünü belirten Türkoğlu, “İnfaz listesi kabarık, PKK daha çok korucu öldürecek. Acı olan da devletin bunu bilmesi ama önlem almaması” dedi.

KENDİNE DİKKAT ET

SÖZCÜ’ye konuşan Türkoğlu, asker, polis ve MİT’in infazların istihbaratını önceden aldığını savundu. “Güvenlik güçleri hedef seçilen korucuları uyarmaktan başka bir şey yapmıyor. ‘Örgüt seni öldürecek, biz seni koruyamayız kendine dikkat et, kendini koru’ deniyor. Korucular kaderine terk ediliyor” dedi. PKK’nın elindeki listeye göre korucuları bir bir infaz ettiğini kaydeden Türkoğlu, şunları söyledi:

“Hükümet acil tedbir almazsa örgüt infazlara devam edecek. Devletin korucuların şehit edileceğini bilmesine karşın kılını kıpırdatmaması nasıl açıklanabilir? Hükümet Osla’daki müzakerelerde ‘koruculuk sistemini kaldırırız’ demişti. Bu mutabakat çerçevesinde mi? yoksa korucuların tek tek şehit edilmesine göz yumarak mı kaldırılacaksınız? 65 bin korucu çok zor durumda. Örgüt, kilit pozisyonda olan korucuları seçerek şehit ediyor. Böylece toplumu ve diğer korucuları sindiriyor. Örgütün kaçırdığı 3 korucu da halen rehin’’

BAKANLARLA GÖRÜŞTÜM

Türkoğlu, bu konuda önlem alınması için İçişleri Bakanı, Aile Bakanı ve MGK Genel Sekreteri ile görüştüğünü ancak sonuç alamadığını söyledi. Bakan Ayşenur İslam’ın korucu ailelerinin sosyal sorunları hakkında Bakanlar Kurulu’na bilgi sunduğunu belirten Türkoğlu, “Ayşenur Hanım bazı korucularla da görüştü. İçişleri Bakanı ve Müsteşarı ‘ilgileneceğiz’ dedi. Onlar ilgilenene kadar örgüt kabarık infaz listesindeki korucuları tek tek öldürüyor” diye konuştu.