Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultangazi'de seçim mitingi havasındaki toplu açılış töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Buradaki konuşmasında HDP'ye yüklenen Erdoğan "Özellikle Güneydoğulu Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyeceksiniz, bu oyunu bozacaksınız değil mi? Efendim tehdit ediyorlar. Geçenlerde Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Van. Buralara gittim, dolaştım. Hep tehdit, tehdit, tehdit. Ondan sonra da demokrasi diyorlar, barış diyorlar, özgürlük diyorlar. 6-7-8 Ekim'deki olayları bir kenara koymak mümkün mü? Vatandaşlarımızın ölümüne neden olanları görmemek mümkün mü? 5'inci, 6'ncı kattan Yasin Börü'yü atmak suretiyle onu şehit edenleri görmemek mümkün mü?" diye konuştu.

HDP'nin müftü vekil adayı Nimettullah Erdoğmuş'un açıklamalarını eleştiren Erdoğan "Diyarbakırlı sözde bir müftü bunların adayı oluyor. Yaptığı açıklamaya bakın. 'Eğer partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurdum' diyor. Şu hale bakın. Nereden nereye geldik. Ayak kaydı mı kötü kayar. Ne olursan ol kayar. İblis'in ayağı nasıl kaydıysa o da böyle kayar. Hiç bu işin şakası yok." dedi.

Mursi'ye idam cezası

Mursi'ye idam cezası


MURSİ'NİN İDAMI HAKKINDA

Hakkında idam kararı çıkan Mısır'ın devrik lideri Mursi hakkında da konuşan Erdoğan "Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar" dedi.

(Ajanslar)