Sinop’ta Türk Bayraklı, üç hilalli maket gemi hediye edildi
Devlet Bahçeli’ye Sinop mitingi sonrası MHP il Başkanı Ceyhan Demir tarafından maket yelkenli hediye edildi. Yelkenlerinin üzerinde bozkurt resmi, üç hilal, Türk Bayrağı ve Bahçeli’nin fotoğrafı bulunan makete, MHP’nin seçim sloganı olan “Bizimle Yürü Sinop” sloganı da yazıldı.

Kamil ELİBOL

Devlet Bahçeli, AKP’lilerin İsviçre ve Kuveyt’e kaçırdığı kara paraları getireceğiz” dedi ve ekledi: 8 Haziran günü Tayyip Erdoğan, Yüce Divan’da...


Seçim meydanlarına Çankırı, Kastamonu ve Sinop mitingleriyle inen MHP lideri Devlet Bahçeli, Ilgaz’da verdiği dönüş molasında SÖZCÜ’ye konuştu. 8 Haziran günü Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Yüce Divan’a göndereceklerini söyleyen Bahçeli sorularımıza çarpıcı cevaplar verdi...

- Erdoğan’ın Kuran çıkışı hakkında sizin “münafık” eleştiriniz mitinglerde nasıl karşılandı?
Özellikle Cumhurbaşkanı’nın Güneydoğu’da iki ilde Kuran’ı öne çıkararak siyasi üslup kullanması mütedeyyin Müslümanlar tarafından yadırganmıştır. AKP’ye oy vermiş kardeşlerimiz dahi bu üslubu beğenmemiştir.

KURAN VE KİNDARLIK

- Erdoğan, Kuran ile mitinge çıkıyor. Bu korkunun ifadesi mi?
Dindarlık kindarlığa, mağdurluk mağrurluğa dönüşmüştür. Tükeniş başlamıştır.
- YSK’nın Erdoğan’ın konuşmalarının siyasi olmadığına ilişkin aldığı kararı nasıl buluyorsunuz?
YSK, Erdoğan fanusunun içine girmiş, sadece onu teneffüs ediyor. YSK ile Erdoğan özdeşleşmiştir. Çok büyük hatadır. Gelecekte bunların hepsinin hesabı sorulur.

KANDİL KOALİSYONU VAR!

- Koalisyon senaryoları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu Türkiye’nin siyasetini yozlaştırma açısından, seçim öncesinde zihinleri bulandırmak açısından ortaya konmuş söylemlerdir. Şu an için koalisyon; Erdoğan artı AKP dolayısıyla parantez içinde Serok Ahmet, artı PKK parantez içinde İmralı canisi. Koalisyon zaten kurulmuş vaziyette. Bunun üzerini örtüyorlar. Sandık ortada yok, sonuçlar ortada yok. Bunu söyleyenler kime hizmet ediyor.
- Binali Yıldırım’ın “Azınlık hükümeti kurarız” şeklindeki açıklamasını nasıl buldunuz?
Kendilerine olan güveni kaybetmişlerdir. Hâlâ o güveni hisseden ve toparlayacağına inanan kişi Erdoğan’dır. En yakınındaki bile “gidiyoruz, haberin olsun” diyor.
- Cumhurbaşkanı 400 vekil istiyor, Seçimde siz 400 vekil alırsanız ilk iş olarak ne yaparsınız?
17-25’i harekete geçirir, Yüce Divan binasını temizletir, hakimlere yeni elbiseler giydirir ve Recep Tayyip Erdoğan’ı beklemelerini isterim. Tayyip’i 8 Haziran’da Yüce Divan’a göndereceğiz. Haramzade AKP’lilerin İsviçre ve Kuveyt’e kaçırdığı kara paraları geri getireceğiz. Bunların ne kadar hortumladıklarını net olarak tespit edip açıklayacağız.
- Erdoğan ve Davutoğlu’nun milliyetçi söyleme ağırlık vermelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Erdoğan önce demokratik muhafazakar oldu. Şimdi de yozlaşmış bir muhafazakarlığı savunuyor. Siyaset bilimcileri yozlaşmış muhafazakarlık üzerinde dursun.



MHP lideri Devlet Bahçeli, muhabirimiz Kamil Elibol’a çok özel açıklamalar yaptı. Bahçeli, “Yolsuzluğun hesabını soracağız” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin başındaki dinozor: Erdoğan


- Erdoğan’ın, “Yüzde 52 oyla seçildim, devletin imkanlarını kullanabilirim” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yüzde 48’i ne yapacak acaba? Yüzde 48 bu ülkenin evladı değil mi? Devletin imkanlarını kullanmak siyasi tercihtir. Ama siyasi etikle bağdaşmaz. Ne zaman yapıldı ki bu tesisler şimdi açılıyor. Bir değil iki değil, toplu açılış. Toplu dediğiniz vakit Amerikan kovboy filmlerinden hatırlarsınız. Ortada yeni tesis-mesis yok.
- Melih Gökçek’in, Ankara’ya diktiği oyuncak dinozorlarını nasıl buluyorsunuz?
Melih Ankara’nın her yerine dinozor oyuncakları dikse ne olacak? Türkiye Cumhuriyeti’nin başında bir dinozor var. O da Tayyip Erdoğan...
- Davutoğlu’nun, Gülen’le görüşmesinde Gül’ün bilgi sahibi olup-olmadığı polemiğini nasıl karşılıyorsunuz?
Yavaş yavaş bulanık su berraklaşıyor. Herkes eteğindeki taşları dökmeye başlıyor, devamını izleyip görmek lazım.