Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdi. Bu kararla birlikte AKP iktidarına muhalifliğiyle bilinen Bugün ve Millet gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları da atanan kayyum tarafından yönetilecek. Karar uyarınca 22 şirketin yönetim kurumları lağv edilerek yerlerine 26 ayrı kayyum atandı. Şirketlerin bundan sonraki faaliyetleri kayyumlarca yürütülecek. Kayyumlar şirket bütçesinden aylık 10 Bin TL ücret alacak.

YANDAŞ İSİMLER GÖNDERİLDİ


Hukuksal açıdan bağımsız isimlerden oluşması gereken kayyumun hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah ve ATV’yi de içeren Turkuvaz Medya Grubu’nun eski yöneticileriyle AKP bağlantılı isimler de var.


İSTANBUL'DAKİ BİNAYA POLİS GİREMEDİ


Öte yandan dün akşamdan beri gergin bekleyişin sürdüğü İstanbul'daki Koza İpek Grubu binasında bugün hareketli anlar yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memurları, tebligat için televizyon ve gazete merkezlerinin de bulunduğu İpek Medya Grubu'na binasına gitti. Koza İpek Grubu çalışanları polislere görev yetki belgesini sordu. Şirket yetkilileriyle polisler arasında ıslak imzalı belge tartışması yaşandı. Polisler, ellerinde belge olmadığı için binaya giremeyip geri döndü. Ankara'da İpek Koza binasında da gerginlik çıktı. Polis biber gazı kullanarak binaya girdi.

Bir şirket avukatı, "Islak imzalı tebliğ gerekiyor. Ankara'dan bir faks olabilir, gerçek olup olmadığını nereden bileceğiz? Tebliğ edilmiş bir karar olmadığı için bekliyoruz. Bir bankaya diyelim ki yazı yazacağız. Bunda dahi elden takip yetkisi yoksa, davanın tarafı olarak dahi tebliğ edemez. Islak imzalı olarak tebliğ edilir" dedi.

Bina önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

FOTO:Yavuz ALATAN/SÖZCÜ

ANKARA'DA BİBER GAZI!


Ankara'daki işlemler sırasında da gerginlik çıktı. İpek Koza Grubu'nun Ankara'daki binasına girmeye çalışan polis eşliğindeki yetkililer ile holding çalışanları arasında gerginlik çıktı.Uuzun süren tartışmalar sonrasında yaşanan arbede sonucunda yetkililer polisle birlikte binaya girdi. Kalabalığa polis tarafından kısa süreyle biber gazı ile müdahale edildi.Olay sonrası çevik kuvvet holding kapısı önünde TOMA ile önlem aldı. Vatandaşlar ise ellerinde Türk bayrakları, gazete ve pankartlar eşliğinde beklemeye başladı.