ANKARA-SÖZCÜ

Türk ve İran Dışişleri Bakanlarının, PKK, İŞİD ve Suriye konusunda ortak tavır için görüşme yapma planı, Sümeyye Erdoğan’a takıldı. İran basınında kızıyla ilgili yayınlanan haberlere kızan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanına randevu vermedi ve gezi de iptal edildi.

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in Türkiye ziyareti öncesi, İran basınında Sümeyye Erdoğan’ın Şanlıurfa’da bir hastaneye giderek İŞİD militanlarını ziyaret ettiğine ilişkin haber yayınlandı.

İran’da İngilizce yayın yapan ve Devrim Muhafızları tarafından yönetilen Press TV’deki bir yayında, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın, Suriye sınırındaki bir hastanede tedavi edildiği iddia edilen terör örgütü İŞİD militanlarını ziyaret ettiği öne sürülmüştü.

NASRALLAH’A GİTTİ

Kızıyla ilgili haberlere kızan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Türkiye’ye gelecek olan İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’e randevu vermedi. Bakan Zarif bunun üzerine, Türkiye gezisini iptal edip Lübnan’a gitti ve Suriye'deki Esad rejiminin en büyük destekçisi olan Hizbullah lideri Hassan Nasrallah'la görüştü.

İranlı Bakan'a Erdoğan vetosu!

İranlı Bakan'a Erdoğan vetosu!