Geçtiğimiz cuma günü Hac ibadeti sırasında Kabe'de yaşanan vinç faciası ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. 107 kişinin yaşamını yitirdiği kazadan saatlerce önce de başka bir vinç kazasının yaşandığı ortaya çıktı.

O kazada da yine Kabe'nin yakınındaki bir vincin şiddetli rüzgar nedeniyle yola devrildiği öğrenildi. Söz konusu kazada ölen ya da yaralananın olmadığı bildirilirken, vincin üzerine devrildiği araçlarda büyük çapta hasar oluştuğu ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN KARE!

Her iki kaza sonrasında da Suudi yetkililerin tatmin edici bir açıklama yapmaması sosyal medyada da yeni iddialara sebep oldu. Sosyal medyada dolaşan bir karede "Vinçlerin üzerine düşen yıldırım" görülüyor. Dünya basınında da yer alan görselin, gerçek olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

HAYATINI KAYBEDEN TÜRK HACI ADAYLARININ SAYISI 12'YE ÇIKTI

Öte yandan, faciada ölen 107 kişiden Türklerin sayısı 12’ye yükseldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 8 hacı adayının kimliklerinin tespit edildiğini dört kişinin kimliklerinin ise yapılacak parmak izi ve DNA karşılaştırmasından sonra belli olacağını açıkladı.

Kimlikleri tespit edilen facia kurbanı Türk hacı adaylarının ismi şöyle; Kadir Gökmen, Ramazan Özmen, Şükrü Karatepe, Metin Yazgan, Erol Karaağaçlı, Süleyman Eskiler, Yusuf Alcı, Mehmet Değer.

Melih Gökçek'e 'Fuat Avni' trolü!

Melih Gökçek'e 'Fuat Avni' trolü!