CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'a yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu “Kendisini sabah saatlerinde aradım. Son derece üzgünüm. Değerli bir gazeteci önce ölümle tehdit edildi. Şimdi fiziki saldırıya muhatap oldu. Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması bizde ciddi endişeler yaratıyor.” dedi.

1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında gittiği Fransa ziyareti öncesi Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu net mesajlar verdi.

Ahmet Hakan’ı sabah saatlerinde aradığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Son derece üzgünüm. Değerli bir gazeteci önce ölümle tehdit edildi. Şimdi fiziki saldırıya muhatap oldu. Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması bizde ciddi endişeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizim en büyük arzumuz. Bu olayın asıl faillerinin bulunması için de güvenlik güçleri üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Kendisine ve Hürriyet ailesine geçmiş olsun diyorum.” diye konuştu.

CEM KÜÇÜK'ÜN AHMET HAKAN'I TEHDİT ETMESİ

Gazetecilerin "Ahmet Hakan, başka bir köşe yazarı tarafından tehdit edilmişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, “Köşe yazarları arasındaki polemikleri şu veya bu şekilde dahil olmamız mümkün değil. Ama bugün bir gerçek var. O gerçek de bir gazetecinin açıkça saldırıya uğramasıdır. Bizi üzen nokta da budur.” yanıtını verdi.



Abdürrahim Boynukalın'dan Ahmet Hakan açıklaması

Abdürrahim Boynukalın'dan Ahmet Hakan açıklaması





Ahmet Hakan'a saldıranlar yakalandı

Ahmet Hakan'a saldıranlar yakalandı