Y. Şafak gazetesi ise pazar ekinde Ayşe Olgun imzalı haberde saray mutfağındaki israfı mütevazi göstermeye çalışan bir habere imza attı. Habere göre Saray'ın mutfağında gayet mütevazı bir yaşam var

Haberde Erdoğan ailesinin sofrası da oldukça sade ve mevsimine uygun yiyeceklerden kurulduğunu ve mevsimine uygun meyvelerin tercih edildiğini anlatıyor. Bunu anlatırken de “Evde ayrıca bol bol Rize'nin beyaz çayı içiliyor." ifadeleri yer alıyor. Unutmadan son günlerde haberlere de konu olan beyaz çayın kilogramı 4 bin liradan satılıyor. Yani 'Rize’nin beyaz çayı' kilosu sıradan bir vatandaşın 4 aylık giderine bedel.

RİZE’NİN BEYAZ ÇAYININ KİLOSU 4 BİN LİRA

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk kez geçen yıl ürettikleri beyaz çayı, kilosu 4 bin liradan internet üzerinden piyasaya sürdüklerini açıklamıştı. 1531 kilogram yaş beyaz çay tomurcuğundan 370 kilogram beyaz çay üretildiğini 'İmparatorların çayı' olarak da bilinen beyaz çayın çok değerli olduğunu açıklayan Sütlüoğlu, "Dünyada çok kısıtlı üretildiği için her zaman bulunamayan değerli bir ürün. Çok yüksek oranda antioksidan özelliği var. Gençleştirme, cilt güzelliği, yaşlanmayı önleme ve zayıflatma özelliğinin yansıra anti kanserojen olduğu da dünyaca biliniyor" demişti. Sütlüoğlu kutu fiyatı 80, kilosu 4 bin lira olarak belirlenen 'beyaz çayı' mücevher kutusu gibi ahşap ambalajda ve cam şişe içerisinde mühürlü olarak satıldığını açıklamıştı.

AYLIK GİDERİ 21 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği'nde inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın aylık sabit; elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma ve temizlik giderlerinin 21 milyon lirayı bulduğu söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Cumhurbaşkanlığı Saray'ının sabit giderleri şöyle: Soğutma gideri 600 bin lira, ısınma maliyeti 1,6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1,2 milyon lira, Saray'ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.

Sosyal medya kullanıcıları ise Ak Saray'daki bu mütevazı hayata kayıtsız kalmadı

İşte o yorumlardan bazıları:

Sevim Gözay @SevimGozay
Saray kümesinden taze bıldırcın yumurtası ve kilosu 4 bin'den bol bol beyaz çay. ben böyle sade, böyle doğal hayat görmedim. ders resmen.

Muhammed Çetin @Mv_MCetin
Asgari Ücret 949 TL İçtikleri çayın kilosu 4000 klozetler kadehler aylık milyarlık harcamalar... Sadakaya muhtaçlar?!

Şengül Hablemitoglu @s_hablemitoglu · 12 saat
ilirdik, çayın beyazının ticareti için çok sermaye gerekir mi? Emekli ikramiyem ile buna mı girişsem???

İhsan Yılmaz @ihsanylmz
Siyah pirinci de bir yandastan duymustum. Beyaz cay da ne yahu? Vur patlasin, cal oynasin. 4000 liralik cay, 1000 liralik bardakta. Sadelik!

Suat Kınıklıoğlu @kinikli88
Kamuoyu yoklamalarında bu SARAY mevzuu çok menfi çıkıyor. O yüzden bu limon kabuklu "Sade Hayat" mülakatları... Algı Yönetimi Forever...!!!

Saffet Sancaklı @saffetsancakli
Asgari Ücret 949 TLSarayda içilen çayın kilosu 4000 TL Asgari ücretle çalışan kardeşim AKP ye oy verecekmisin? http://t.co/eMi8VgFJjI

Pınar Öğünç @pinarbihter
1150 odanın kullanmadığımız 1100'ünü atmayalım, sirke yapalım, turşusunu kuralım hatta. Sade yaşamak bunu gerektirir.

Ertugrul Mavioglu @emavioglu
Beyaz çay değil kaçak çay!

Naim Dilmener @renemliD
Bu beyaz çayda, "Açik olsun" ritüeli de çalismaz simdi.

Cem Toker @tokcem
Izgara bıldırcın üstüne beyaz çay da harika gidiyor. Çalışıp ısmarlayanlar sağolsun. http://t.co/p8m0iUCMrD

Metin Uca @MetinUca
Şu 125 gramlık kutuyu almak için kaç gün elma kabuklarından sirke yaparak tasarruf ettim biliyor musunuz a fakirler

Atilla Taş @AtillaTasNet
Lütfen rahatsız etmeyin! Milyarlık sarayımda, beyaz çayımı yudumlarken stres istemiyorum!

Ahmet Hakan @ahmethc
kaçak çay diyorum, başka da bir şey demiyorum.

Özge Mumcu @ozge_mumcu
Kuru mango, beyaz çay, elma kabuğundan yapılan sirkeye göre orada 'Yemekteyiz: Saray' versiyonu çekilebilir.

Adem Yavuz Arslan @ademyavuza
Beyaz Cay AKP li bakan ve burokratlarin uzun zamandir gözdesi. Bende bir bakanın makamında içmiştim. Cay ile ilgili makara yapmisti. .