Sıcak havalar vatandaşı bunaltmaya devam ederken, İzmir'de başlatılan uygulama vatandaşın beğenisini kazandı. Sıcak havalarda, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan kişilerin en büyük problemlerinden biri olan 'klimaların kapatılması' belediye ekiplerini harekete geçirdi. Kentin bir çok yerinde uygulama noktası oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri durdurdukları minibüsleri tek tek inceleyip klimalarının çalıp çalışmadıklarını kontrol etti. Uygulamalarda şimdiye kadar klimalarını çalıştırmayan 30 minibüs şoförüne 208'er lira ceza kesildi. Yetkililer, "kurallara uymayanlara ceza kesilmeye devam edilecek" dedi.



Kentte bunaltıcı yaz sıcaklarının arttığı bu günlerde, şehir içi ulaşımda minibüsleri kullanan yolcuların 'şoförlerin klimalarını açmadıkları' şikayetleri üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik ekipleri harekete geçti.



Ekipler minibüslerin çalıştığı hatlarda yaptıkları denetimlerde, klimalarını çalıştırmadığı tespit edilen 30 minibüs şoförünün her birine 208 TL para cezası kesti. Şöförler klimalarının arızalı olduğu mazaretinini öne sürerken, yolculuk yapan vatandaşlar ise kendilerine de aynı şeyi söyleyip, bunaltıcı bir ortamda yolculuk yapmalarına neden olduklarından yakındı.


Yolcular denetim yapan trafik zabıtası ekiplerine teşekkür etti.