Milliyet Gazetesi Yazarı Mehveş Evin’in, Charlie Hebdo ile ilgili yazdığı son yazısı gazetesi tarafından sansürlendi. Evin’ kendisine sansür uygulanmasının gerekçesini kişisel Twitter hesabından şöyle açıkladı: Charlie “ Yazımın girişi nedense “sert” bulundu ve değişiklik yapmam istendi. Kabul etmedim, yazı yayımlanmadı.”

Milliyet, Evin’in yazısına önce basılı gazetede yer vermedi ancak İnternet sitesinden yayımladı. Daha sonra ise İnternet sitesinden de kaldırdı. Evin sansürlenen yazısının tamamını bloğunda yayınladı.



Yazıdan bölümler şöyle:

Üç mizah dergisi; Leman, Penguen ve Uykusuz bu hafta ortak kapakla çıkıyor... Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıda kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anarken, üzüntümüzü yaşarken el ele olmak istedik. Bu dayanışma bir teselli olur diye umuyoruz. Karikatüristlerin karşısına silahla çıkan terörü lanetliyoruz. Düşünce özgürlüğünün baskı görmediği, basının saldırıya uğramadığı, barış dilinin hâkim olduğu bir dünya diliyoruz.” Mizah yayıncılarının bu örnek dayanışmasına şapka çıkarıyoruz!