MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MYK'daki değişiklik genelde 3'te 1 nispetinde olurken, bu defa neredeyse yarı yarıya oldu. Hadise bundan ibaret. Bu bizim için iktidara daha sağlam bir hazırlığın müjdecisi. İyi bir kadro ile 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli yeniden genel başkan

Devlet Bahçeli yeniden genel başkan


Yalçın, MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından yaptığı açıklamada, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) 40 yeni ismin girmesini “işin doğası” olarak nitelendirdi. Yalçın, "Bir kongre 3 yıl sonra bir nöbet devrini gerçekleştirir. MYK'daki değişiklik genelde 3'te 1 nispetinde olurken, bu defa neredeyse yarı yarıya oldu. Hadise bundan ibaret. Bu bizim için iktidara daha sağlam bir hazırlığın müjdecisi. İyi bir kadro ile 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz" diye konuştu.

MYK'ya yeni seçilen isimlerin zaten MHP camiasından olduğunu ifade eden Yalçın, "Dışarıdan gelen isimler çok fazla sayıda yok. Bir iki isim var. Bazıları daha önce görev yapmış isimler. Dolayısıyla tabana yabancı isimler değil" dedi.

MHP'de Engin Alan ve Sinan Oğan bombası

MHP'de Engin Alan ve Sinan Oğan bombası


Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mazbatasını almasının ardından yeni seçilen MYK'nın hafta ortasında toplanacağına işaret eden Yalçın, MYK toplantısında Başkanlık Divanı'nın oluşturulacağını ve Genel Sekreter ile yardımcılarının seçileceğini kaydetti.

Devlet Bahçeli uyku orucunda

Devlet Bahçeli uyku orucunda