Türk bilimadamı Aziz Sancar'ın Kimya ödülüne layık görüldüğü 2015 Nobel Ödülleri'nde Nobel Barış Ödülü'nü alan Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü'nün canlı yayınına Türkiye suçlamaları damgasını vurdu.“Arap Baharı’nın ardından Tunus’ta çoğulcu bir demokrasi için gösterdiği çabalardan ötürü” bu ödüle layık görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, dün törenin ardından CNN televizyonuna konuştu. Ödüle layık görülen dört isimden birisi olan Tunus Genel İşçi Sendikası Başkanı Hüseyin Abassi, Türkiye’yi Ortadoğu’da yaşanan olaylardan sorumlu tuttu ve IŞİD'e destek vermekle suçladı. Ancak programın sunucusu Abassi'nin suçlamalarını sürdürmesine müsaade etmedi.

Programın moderatörü Türkiye ile ilgili suçlamaların sürdürülmesine izin vermedi.


Norveç'in başkenti Oslo'daki Nobel töreninin ardından CNN'e konuşan Abassi, “IŞİD’in arkasında Türkiye ve Katar’ın olduğunu, her türlü desteği verdiklerini zaten herkes biliyor” dedi. Abassi’nin bu çıkışına dörtlünün diğer üyelerinin itiraz etmediği gözlendi.
Ancak CNN’nin sunucusu Jonathan Mann, Abassi’nin sözünü keserek, “Türkiye ve Katar’ın temsilcileri burada yok. Zaten bu iddiaları yalanlamışlardı” dedi ve programa son verdi.

ERDOĞAN "NOBEL SİYASİ" DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödüllerinin açıklandıktan sonra yaptığı bir açıklamada "Dünyadan gelen destek 417 milyon dolar. Biz 8 milyar dolar harcadık. İlginç gelişmeler oluyor. Birileri mülteci kabülünde laf ediyor. 30 bin 40 bin alacağız diyor Nobel’e aday gösteriliyor ondan sonra… 2.5 milyon mülteci var bizde kimsenin umrunda değil. Çünkü Nobel’de siyasi…" demişti.