Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Dikkat çeken bir diğer uygulama da, muhalif medyaya yönelik hazırlanan neredeyse bütün raporlarda “ihlal yapıldığı” belirtilirken, yandaş kanallarla ilgili hazırlanan raporlarda ise “ihlal görülmediği” savunuldu.

“Bilkent’teki RTÜK, Söğütözü’ndeki AKP’nin sözcüsü olmuş” diyen RTÜK’ün CHP’li Üyesi Ali Öztunç, yapılan uygulamaya sert tepki gösterdi. Öztunç, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

DENETİM YAPTIRMIYORLAR

Yandaş kanallara bilerek denetim yaptırılmıyor. Yandaşlar, sabahtan akşama kadar muhalefet partilerine hakaret ediyor ama bunlarla ilgili herhangi bir işlem yok. Mesela, Beyaz TV denilen yandaş kanal, 1 Mayıs’taki bir programda CHP’li milletvekillerine “şerefsizler” dedi. Milletvekilleri şikayetçi oldular ama hala RTÜK işlem yapmış değil. Oysa aynı RTÜK, muhalif kanalların daha sonraki tarihlerde gerçekleşen yayınlarıyla ilgili raporlarını hemen hazırladı.

İLÇE BAŞKANI GİBİ

Bugüne kadar, YSK’ya sunulmak için 100 dosya hazırlandı. Bunların neredeyse tamamı muhalif medyaya ait. Bunların tümünde “ihlal var” deniyor. Yandaş kanallarla ilgili çok az dosya geliyor ve onlarda da “ihlal yok” deniyor. AKP’li RTÜK üyeleri yandaşlara korumalık yapıyor, muhalif medyaya ise sopa gösteriyor. RTÜK’ün Başkanı, AKP ilçe başkanı gibi hareket ediyor. Yandaş kanalları da yine yandaş uzmanlara izletiyorlar. Böylece raporlar da istedikleri gibi çıkıyor.

ÇİVİSİ ÇIKTI

RTÜK partizan bir hale geldi. Başkan’a sesleniyorum; görev sürenin dolmasına 2 ay zaman kaldı. Aklını başına al. Sözde siyaset bilimcisin, ama siyasete senden daha çok zarar veren başka bir isim yoktur.