Rus ordusunun Suriye'deki harekatı sürüyor. Rus uçaklarının Hatay'ın İlçesi'nin karşı tarafına düşen Suriye'nin İdlib kentine bağlı Daretezza köyüne füzeli saldırı düzenlediği saldırılarda 4 kişinin öldüğü kaydedildi. Esad rejimine bağlı birliklerin de sabah saatlerinde Kırıkaltı tepesine yönelik operasyon başlattığı açıklandı.

FOTO:Reuters Rusya, Eylül ayında başladığı harekatlarına, sınır ihlali yaptığı için düşürülen uçağın ardından hız verdi.

RUSLAR HAVADAN ESAD KARADAN!


Esad güçlerinin Kızıldağ'ın güneyinde yer alan Kırıkaltı tepesi ve Göğdağ köyüne karşı başlattığı harekata Rus uçaklarının da destek verdiği bildirildi.

Bölgedeki birçok köyün de bombardımana tutulduğu Türkmendağı'nda, ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

FOTO:DHA Rus uçaklarının düzenlediği hava operasyonunda yaralanan küçük bir kız çocuğu Suriye'ye ait sahra hastanesinde tedavi altına alındı.

DARETAZZA KÖYÜNE RUS FÜZESİ!


Öte yandan bugün sabah saat 08.30 sıralarında İdlib kentine bağlı Sarmada kasabası yakınındaki Daretezza köyüne Rus uçakları füze attı. Suriyeli yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, atılan füzeden isabet ettiği yerleşim bölgesindeki 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda Suriyeli de yaralandı. Füzelerin isabet ettiği binalar da yerle bir oldu. Yaralılar,  Bab-Al Hava Sınır kapısında bulunan Suriyelilere ait sahra hastanesine getirilerek tedaviye alındı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Daretezza köyüne yapılan hava saldırı sesi ise sınır bölgesinden duyuldu.

(DHA)