İstanbul Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısının ardından olay yerinde inceleme yaptığı sırada teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in cenazesi Türk Yıldızları’na ait kargo uçağıyla Konya’ya getirildi.



Hiçbir şeyden habersiz Şehit Çeken'in 3 yaşındaki oğlu Cevdet de babasının cenazesi ile aynı kargo uçağıyla Konya'ya geldi. Bir akrabasının kucağında uçaktan indirilen küçük çocuk babasının şehit olduğundan habersiz, uçağa binmenin şaşkınlığı ile etrafı inceledi.



Şehit Polis Müdürü Beyazıt Çeken’in ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşını Konya Havaalanı’nda Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AKP Milletvekilleri, akrabaları ile silah arkadaşları karşıladı.



Beyazıt Çeken'in emekli polis babası da şehit oğlu ile aynı uçaktaydı. Acılı baba Mehmet Çeken’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Şehit Çeken'in babası Mehmet Çeken, "Acımız büyük. Oğlum daha genç yaşta şehitlik mertebesine yükseldi, vatan sağolsun" dedi.



Erdoğan da törene katıldı

Erdoğan da törene katıldı


 

Şehit Çeken'i karşılamaya gelen meslektaşları ise uzun süre şehide selam durdu.

Uçaktan alınan Beyazıt Çeken’in naaşı, cenaze aracıyla Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü.



CHP lideri şehit cenazesinde

CHP lideri şehit cenazesinde


GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Çeken'in cenazesi, memleketi Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.



Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Morgundan alınan şehit Çeken'in cenazesi, Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Çeken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha götürüldü.

Şehidin babası emekli polis memuru Mehmet Çeken'in, ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Baba Çeken'i, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin yakını Lütfi Çeken, cenazenin başında nöbet tutan polisin terini sildi.

Namazgahta Konya Müftüsü Ali Akpınar, cenaze namazını kıldırdı. Şehidin cenazesi, ardından Konya Şehitliği'nde gözyaşları arsında toprağa verildi.

Törene, şahidin yakınları, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, milletvekileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.