AKP'li milletvekili Tülay Babuşcu, Filistin Devlet Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihteki temsili Türk askerleri ile birlikte çekilmiş olan fotoğrafını paylaşmış ve "Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin'i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı'yla Cumhurbaşkanı'mızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabiki Sn Cumhurbaşkanı'mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" demişti. Tülay Babuşcu'nun sözlerine en çarpıcı tepki Kanal D haber spikeri gazeteci Cüneyt Özdemir'den geldi. Özdemir Babuşcu ile ilgili sözlerine gelen twitter yorumlarına "Evet çok ağrıma gitti" diye yorumladı.

İşte Tülay Babuşcu'nun sözlerine gelen tepkilerden bazıları:

AKŞENER: Merak ediyorum...

MHP milletvekili ve TBMM Başkan vekili Meral Akşener twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Merak ediyorum, nasıl bir şuuraltı bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı'nın övmek için cumhuriyeti tahkir etmeye kendisini mecbur hissetmesine sebep olur?" dedi.

 

CANKURTARAN: Gidin ucube sarayda size  uygun bir köşede oturun...

CHP Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ise "Reklam arası dediğiniz Cumhuriyetin kazanımlarıyla oturduğunuz o koltukta, ya o koltuğun gerektirdiği  gibi milletin vekilliğini yapın  ya da  gidin ucube sarayda size  uygun bir köşede oturun.  Unutulmasın ki; bu bir reklam arası değil ilelebet, parlayarak sürecek Cumhuriyetimizin  90 yıllık tarihinin kökleridir, meyve veren dallarının güçlendiği yıllardır.   Eğer buna bir film diyeceksek bu film; mücadeleci halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece sonsuza dek güçlenerek devam edecektir. Osmanlı hayaliyle yanıp tutuşanları,  bu Cumhuriyete kendini ait hissetmeyenleri, Milletin Meclisine değil;  halkın sırtından, yetimin hakkından çalıp çırptıklarıyla yaptıkları saraya gitmelerini öneriyorum." diye konuştu.

 



TWITTER'DA BABUŞCU TEPKİLERİ

Babuşcu'nun sözleri twitter'da da geniş yankı buldu.

Bülent Kuşoğlu @bkusoglu
Cumhuriyet reklam arası, Osmanlı esasmış... Aslını inkar eden haramzadeymiş. Peki, kendini inkar edene ne denir?

Banu Avar @AvarBanu
CUMHURİYET'in bahşettiği hakla milletvekili seçilen Tülay Babuşcu'ya göre CUMHURİYET sona ermiş AKP Balıkesir...

Sedef Kabaş @SedefKabas
Akp Milletvekili: "Osmanlı 600 yıllık film, Cumhuriyet reklam arası".. Cevabımdır...
Görsel

Çagatay Özdoğru @cagatayozdogru
90 yil Osmanli unutturuldu lafi dogru degil. 49 yasindayim, okulda Osmanli Selcuklu v Turk tarihinin basarilarini okuyarak buyuduk gururlandik

Cem Davran @cdavran
"90 yıllık reklam arası" cümlesi hem çok ayıp hem çok günah. Fazla söze gerek yok, üzülmeli, çok üzülmeli.

İsmail Küçükkaya @KucukkayaIsmail
#reklamdeğilcumhuriyet o, inancımızı yaşamanın da teminatı..! İnançlara saygılı gerçek laiklik Cumhuriyetimizin temelidir..!

Gülseren Onanç @gulserenonanc
Cumhuriyet kadın için eşit vatandaş olmaktır #reklamdeğilcumhuriyet