2010 yılında Türk vatandaşlığına geçerek Ali Karadeniz adını alan ABD asıllı Türk basketbolcu Michael Wright henüz bilinmeyen bir nedenle park halindeki bir aracın içinde ölü olarak bulundu. İşte Türkiye'de birden fazla takımda Ali Karadeniz'in hayatı ve kariyerinden detaylar...

ALİ KARADENİZ


basketbol kariyerine Chicago'daki Farragut Askeri Akademisi'nde başlayan Ali Karadeniz, burada ünlü NBA oyuncusu Kevin Garnett ile forma giydi. 1998'de Dünya Şampiyonu olan ABD Genç Milli Takımı'nın en skorer oyuncusuydu (6 maçta 15 sayı, 5 ribaund ortalama). 2001'de Arizona Üniversitesi'nde 15 sayı 8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Ali Karadeniz, NCAA finaline kadar yükselen takımının en önemli oyuncularından biridydi.

Avrupa kariyerine 2002'de Polonya'da Sląsk Wroclav takımında başladı Ali Karadeniz takımının şampiyon olmasına büyük karkı sağladı ve sezonun en iyi oyuncusu seçildi. 2003 yılında İsrail'in Hapoel Tel Aviv takımında transfer oldu ve orada da play-off finali oynadı.

2004'te FIBA Avrupa Ligi All Star maçının en değerli oyuncusu seçilen Ali Karadeniz 2005 sezonunda Almanya'nın Alba Berlin takımının normal sezonu lider tamamlamasında rol oynadı.

2005-2006 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Ali Karadeniz başarılı bir sezon sonrası bir play-offda hayal kırıklığı yarattı. Ertesi sezonda Pau Orthez takımına transfer oldu. 2007-2008 sezonunda Türkiye'ye dönen Ali Karadeniz Türk Telekom Basketbol takımında forma giydi ancak sezon ortasında yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu erken kapatmak durumunda kaldı. Daha sonra Trabzonspor ve Mersin Büyükşehir Belediyesi formaları da giyen Ali Karadeniz son olarak Fransa’nın Cholet Basket takımında mücadele etmişti.