CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, TBMM’de düzenlendiği basın toplantısında, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi grubunun asfalt katılım payının alınmaması için teklif vereceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Melih Gökçek’e seslenen Gök, “Başkan verdiğimiz önergeyi desteklemeli” dedi. Milletvekili Gök şunları söyledi:
“Belediye Gelirleri yasasının 86. maddesi, ‘Belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile Yol Harcamalarına Katılma Payı alınabilir’ şeklindedir. Bu durumda Belediye Meclisi bu konuda aksine bir karar almaya yetkilidir. Asfalt parasının alınmaması için CHP grubu olarak 12 Ocak Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önerge vereceğiz.”

DOĞALGAZDA SIKINTININ SORUMLUSU GÖKÇEK’TİR
Melih Gökçek’in doğalgaz sayaçlarının yeniden mekanik sayaçlara dönüştürülmesi konusunda Ankaralıları dava açmaya davet ettiğine ilişkin gazete haberine de değinen Gök şöyle konuştu:
“Doğalgaz aboneliğinde mekanik sayaçların elektronik sayaca 300 dolar depozito bedeliyle değiştirilmesini Melih Gökçek dayatmıştı. Şimdi mekanik sayaçlara dönüş zorlanıyor ve yeni güvence bedeli alınıyor. Bunun sorumlusu da aslında yine Melih Gökçek’in kendisidir. Çünkü Başkentgaz’ın özelleştirilmesi Melih Gökçek’in isteği ile yapılmıştır. Ayrıca, elektronik sayaçlarla abonelikte vatandaşlar geçici bir süre için değil, sürekli bir uygulama için abonelik sözleşmesi imzaladılar. 300 dolarlık güvence bedeli için vatandaşların Melih Gökçek’ten talep hakları doğmuştur. Başkentgaz’ın özelleştirilmesi ile Ankaralılar yakıtta tek seçenek olan doğalgazda bir şirketin keyfi uygulamalarına terk edilmiştir. Doğalgazda yaşanılan sıkıntıların tek sorumlusu Melih Gökçek’tir.”

DEFALARCA GÜNDEME GETİRDİK
CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, asfalt katılım payıyla ilgili Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ankara halkını perişan eden katılım payları 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86. maddesi gereği alınıyordu. Fakat daha sonradan 12 Kasım 2012 tarihinde çıkan bir kanunla, ‘alınır’ hükmü Belediye Meclisi kararıyla ‘alınabilir’ şekline dönüştürülmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak buna istinaden asfalt katılım bedeli konusunu meclis kürsüsüne defalarca taşımakta ve gündeme getirmekteyiz. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın, halkı perişan eden bu katılım bedelinin alınmaması konusunda meclisten bir karar çıkartmak için çok uğraş vermemize rağmen AKP bu konuyu gündemine bile almamıştır.

TEKRAR GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ
Bugün ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek gazetelere demeçlerinde asfalt katılım bedellerinin alınmaması yönünde meclisten karar alabileceklerini söylüyor. Bu konuda samimi iseler neden aylardır yaptığımız önerileri ve teklifleri gündeme almadılar? Ayrıca bankalardan borç para alarak asfalt katılım bedellerini ödeyen vatandaşlarımızın durumu ne olacak?12 Ocak Pazartesi yapılacak Belediye Meclis toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bu konuyu tekrar gündeme taşıyacağız. Vatandaşın lehine olan kararların her zaman arkasında olacağız. Sayın Başkan, bu konuda kararlı ise önergemize destek verir ve oybirliği ile bu sorunu çözmüş oluruz.”