Habip ATAM -Sözcü

İstanbul'da kaybolduktan sonra öldürülüp, çalıştığı sitedeki bir kuyuya atıldığı belirlenen bekçinin katil zanlısı ve cesedin taşınmasında yardım ettiği iddia edilen arkadaşı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Çekmeköy’de imara aykırı olması gerekçesiyle, belediye tarafından mühürlenen sitede bekçilik yapan Hasan Öztürk (50), 28 Eylül’de ortadan kayboldu. Eşinden ayrı olduğu için boş villardan birinde kalan 1 çocuk babası Öztürk’ün yakınları durumu polise bildirdi.

Kaybolan güvenlik görevlisinin bulunması için Asayiş Şube Müdürlüğü KŞB (Kayıp Şahıslar Büro Amirliği) ekipleri devreye girdi. Hasan Öztürk’ün kaldığı evde yapılan incelemede kan izlerine rastlandı. Bu izlerden yola çıkan dedektifler, site içindeki bir kuyuda Öztürk’ün cesedine ulaştı. 7 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hasan Öztürk’ün cesedinin bulunduğu kuyuda cep telefonu da bulundu.
Yapılan telefon incelemesinde, Öztürk’ün en son Emrah B.(19) İle konuştuğu tespit edildi. Çevredekilerin bilgisine başvuran dedektifler, Emrah  B. ile Hasan Öztürk’ün olay günü bir işyerinin önünde tartıştığı bilgisini aldı. İşyerinin güvenlik kameraları incelenince, bilginin doğru olduğu anlaşıldı. Emrah B.’nin olay günü Öztürk’ün kaldığı villaya gittiği de belirlendi.


Dedektifler kendi aralarında yaptığı değerlendirmede, şüpheler, Emrah B’nin üzerinde yoğunlaştığı, ancak cesedi tek taşımış olamayacağı sonucuna ulaşıldı. Bu nedenle soruşturmaya devam edildi. Emrah B.’ye yardımcı olma ihtimali bulunan 1 kişi daha tespit edildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Emrah B. ve cesedin taşınmasında yardım ettiği öne sürülen arkadaşı Hakan K. (20) önceki gün gözaltına alındı.

CİNAYETİ POLİSE ANLATTI

Emniyette ifadesine başvurulan Emrah B. cinayeti kabul ederken, olayı dedektiflere anlattı. Emrah B., uyuşturucu kullandığını; babasının ise bundan haberi olmadığını söyledi. Hasan Öztürk’e 50 TL borcu olduğunu, parayı ödeyemediği için, Öztürk’ün uyuşturucu kullandığını babasına söylemekle tehdit ettiğini öne sürdü. Olay günü ise Öztürk’ün, kendisini kaldığı villaya çağırdığını, borç yüzünden kavga ettiklerini, cinayetin ise bu sırasında gerçekleştiğini dile getirdi.Emrah B.; Öztürk’ü öldürmesinin ardından arkadaşı Hakan K.’nın da yardımıyla cesedi kuyuya attığını söyledi. Hakan K. ise suçlamayı reddetti. Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.