Şenol GEZER / Sözcü - Teröristleri takip eden TEM ekipleri, DHKP-C'nin eylem timini hastane bahçesinde, PKK'lı 3 bombacıyı da caddede etkisiz hale getirdi.

Alınan istihbaratları değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin kanlı eylemlerin önüne geçen operasyonları, dün akşam saatlerinde Kadıköy ve Beyoğlu'nda gerçekleşti. Canlı bomba eylemi yapacağını ilan eden DHKP-C örgütü üyelerine yönelik geniş bir operasyon başlatan TEM ve İstihbarat ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan M.Ç. adlı bir militanın Hyundai marka özel bir araçla Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne doğru yola çıktığını belirledi. Hastane bahçesinde önlem alan TEM Özel Tim, militan M.Ç.'yle aracı kullanan Ç.Y.'yi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde arama yapan görevliler, 5 adet pompalı tüfek ile 2 adet tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

EYLEME GİDİYORLARDI

TEM ekiplerinin ikinci operasyonu Beyoğlu Kasımpaşa üzerinde gerçekleşti. Dün İstanbul'un çeşitli bölgelerine şüpheli paket bırakan bölücü örgüt yönelik geniş bir operasyon başlatan TEM görevlileri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 3 miltanın harekete geçtiğini belirledi. Teknik ve fiziki takip sonucu, eylem için harekete geçen N.K., A.T. ve Z.A. cadde üzerinde etkisiz hale getirildi. Militanların üzerinden fitil ateşlemeli, parça tesirli el yapımı bomba ile 7.65 mm tabanca çıktı. Kaos peşindeki teröristler, sorguya alındı.

CADDEDEKİ İŞ YERLERİ BOŞALTILDI

Öte yandan Kasımpaşa'ya bırakılan bir bomba da imha edildi. Şüpheli poşetlerin fark edilmesinin ardından cadde üzerinde meraklılardan oluşan yoğun bir kalabalık toplandı. Polis kalabalığı caddenin girişine kadar uzaklaştırdı. Poşetlerin bulunduğu bölgeye yakın yerdeki işyerleri de boşaltıldı.

Polisin çevredeki yoğun güvenlik önlemi alması ve kulaktan kulağa 'bomba varmış' söylentisi çevrede paniğe yol açtı. Güvenlik önlemlerinin ardından olay yerine bomba uzmanları çağrıldı. Özel kıyafetlerini giyen bomba uzmanı bir polis, poşetlerin yanına fünye yerleştirdi. Yapılan kontrollü patlamanın ardından, olay yeri inceleme ekipleri poşetteki parçaları incelemek üzere topladı.

PARÇA TESİRLİ

Poşetler, bomba imha uzmanı tarafından fünye ile kontrollü şekilde patlatıldıktan sonra, etrafa saçılan parçalar incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Bomba imha ekiplerinin incelemesi sonucunda, poşetlerin içinde el yapımı, parça tesirli, basınç etkili ve fünye ateşlemeli patlayıcı olduğu tespit edildi.