Öğrencilerin yeni bir öğrenim kademesine devam edeceği durumlarda ya da öğrencinin başka bir okulda eğitimine devam etmesi halinde kişilerin online olarak işlemlerini yapması mümkün kılınmıştır. Online olarak da bilgi alınabilen bu tür durumlar için sizler de uygulama sayfalarına giriş yaparak gerekli işlemleri yerine getirebilirsiniz. E okul sisteminde yer alan üyelik girişinin kullanılması işlemlerde yeterlidir.

RESMİ E-OKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

E Okul Nakil İşlemleri


Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul veli girişi yazısında belirtildiği gibi veliler sisteme giriş yaparak öğrencilerin bilgilerini takip edebilir. Veli girişi dışında online olarak yapılabilen işlemler de bulunur. E okul nakil işlemleri gibi hizmetler sayesinde öğrencilerin başka bir okulda eğitimine devam etmesi sağlanabilir. Bu konuda nakil talebinde bulunulması gerekirken, kişilerin yararlanabileceği uygulama şöyledir;

Resimde görüldüğü gibi kişilerin ilk olarak okulların kontenjan durumunu takip etmesi gerekir. Takip işlemleri sonrasında ise herhangi bir sorun olmadan kişiler istediği okulun durumunu görüntüleyebilir. Online olarak yapılan nakil işlemeli sonrasında öğrenci ve velilerin bilgi alması adına sonuçlar açıklanır.

E Okul Kayıt İşlemleri


Sorgulama blog sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi yazısında belirtildiği gibi öğrenci girişi yaparak öğrenciler hakkında detaylı bilgi alınabilir. Alınan bilgiler arasında aynı zamanda öğrencinin hangi okulda eğitimine devam edeceği de yer alır. Bu bakımdan kayıt konusunda bilgi almak isteyen veli ya da öğrenciler de öğrenci girişi yaparak durumunu öğrenebilir.