Şenol GEZER / İSTANBUL
ALBAY'I ŞEHİT ETMİŞLER, ESKİ BAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KARDEŞİNİ HEDEF ALMIŞLAR
İstanbul'da Emekli Albay ve eşine yönelik suikastın ardından olayın izini süren Sözcü, MKP militanlarının 2009 yılında da Bursa'da emekli Albay Aytekin İçmez'i öldürdükleri bilgisine ulaşıltı. Açıklamaya göre örgütün gerçekleştirdiği eylemler arasında Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın kardeşi, Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım'a yönelik eylem de buluyor.



Altınbilek çiftini vuran suikastçı yakalandı

Altınbilek çiftini vuran suikastçı yakalandı


 

İşte o açıklama:

"7 haziran tarihinde ilimiz Beşiktaş İlçesinde Emekli Albay ve eşine 2 şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunulması eyleminin faillerinin tespiti ile yakalanmalarına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, eylemi sol bir terör örgütü adına gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 şüpheli şahıs 12 Haziran tarihinde başlatılan operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır.



Emekli albaya saldırı anı!

Emekli albaya saldırı anı!




Yakalanan şahısların ev ve işyerleri ile göstermiş oldukları adreslerde yapılan aramalarda;
3 adet tabanca, 1 adet susturucu, Çok sayıda değişik çap ve markada fişek, 136 adet elektrikli infilak kapsülü, 1 adet polis kimliği, 1 adet polis yeleği, 1 adet çelik yelek,  4 adet el telsizi, 1 adet sahte kimlik, 3.810 gram TNT patlayıcı madde, 2.000 gram dinamit patlayıcı madde, 1.002 gram potasyum nitrat patlayıcı madde, 374 gram potasyum siyanür patlayıcı madde,  720 cm uzunluğunda saniyeli fitil, Çok sayıda sahte kimlik yapımında kullanılan kaşe ve mühür, çok sayıda bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan malzeme, iletişim ve bilişim malzemeleri, ele geçirilmiştir.



Yapılan operasyon neticesinde;
* 12.02.2009 tarihinde ilimizde görevli bir doktora silahlı saldırıda bulunulması,
* 28.09.2009 tarihinde Bursa ilinde emekli Albay Aytekin İçmez’in şehit edilmesi,
* 10.02.2015 tarihinde ilimizde Kızılay İstanbul Şube Başkanı’na silahlı saldırıda bulunulması,
* 07.06.2015 tarihinde ilimiz Beşiktaş ilçesinde Emekli Albay ile eşine silahlı saldırıda bulunulması, eylemleri aydınlatılmıştır.