Ahmet İlhan Özek ile Fenerbahçe, sezon sonu için anlaştılar. Transfer dönemi bitmesine rağmen yeni sezonun çalışmalarına ara vermeden devam eden Fenerbahçe, ilk transferini yurt içinden yaptı. Volkan Şen ve Ozan Tufan için girişimlerde bulunan sarı-lacivertliler sürpriz bir isimle anlaşmaya vardı. Karabükspor’da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve milli takıma kadar yükselen Ahmet İlhan Özek ile her konuda anlaşma sağlandı. 27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Bu nedenle Fenerbahçe bonservis bedeli ödemeden transferi bitirecek. Peki Ahmet İlhan Özek kimdir?

2012 yılında Manisaspor’dan Karabük’e transfer olan Ahmet İlhan Özek, ilk sezonunda büyük bir patlama yaptı. Özek, 30 maçta 8 gol atıp, 5 asist yaptı. Ligin en fazla dikkat çeken kanat oyuncularından biri oldu.
Geçtiğimiz sezonu 31 karşılaşmada 1 gol ve 4 asistle tamamlayan 27 yaşındaki Ahmet İlhan Özek, bu sene sakatlık kabusu yaşadı. Bu nedenle 2 ay sahalardan uzak kaldı ve ligde sadece dört karşılaşmada forma giydi.
Sakatlıktan kurtulan Ahmet, kupadaki Mersin mücadelesinde bu sezonki ilk golünü kaydetti.

6 KEZ MİLLİ OLDU

Ahmet İlhan Özek, 6 defa Ay-Yıldızlı formayı giydi. Milli takımdaki ilk ve tek golünü Kosova ile oynanan özel maçta atan 27 yaşındaki oyuncu, en son 3 Eylül 2014’te Danimarka ile oynanan hazırlık mücadelesinde 45 dakika forma şansı bulmuştu.

AHMET İLHAN ÖZEK KİMDİR?

Aydın'da 1988'de doğan milli futbolcu Ahmet İlhan Özek, süper Lig ekiplerinden Karabükspor'da oynamaktadır. Futbola Aydınspor altyapısında başlayan Ahmet İlhan Özek, daha sonra "Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü" alt yapısına geçti. 2008 yılında Bozüyükspor'la profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buraya transfer oldu. Burada genç yaşına rağmen uyum sorunu yaşamadan takımın düzenli oyuncusu olmayı başardı. İki sezon burada forma giydi ve Ahmet İlhan Özek, 2010-11 sezonunda Manisaspor'a transfer oldu. 2010-2011 sezonunda 6 maçta şans bulmuştur. 2011-2012 sezonunda daha fazla şans bulan Ahmet İlhan Özek, 28 maçta 3 gol kaydetmiş ve 3 asist yapmıştır fakat takımın küme düşmesinin ardından 10 Haziran'da Manisaspor resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Ahmet İlhan Özek ve Yiğit İncedemir'in transferleri konusunda Karabükspor ile anlaşıldığı açıklanmıştır.

Daha önce hiçbir millî takım kademesinde oynamayan Ahmet İlhan Özek, 14 Kasım Pazartesi 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya'da oynanacak özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A-2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edildi. Bu karşılaşmanın 45. dakika'da Abdüllaziz Solmaz'ın yerine oyuna girerek ilk kez A2 millî takım için forma giydi. Ahmet İlhan Özek, 01 Şubat 2013 tarihinde Abdullah Avcı tarafından ilk kez A Milli Takım Aday Kadrosuna çağırıldı. Fatih Terim tarafından Haziran 2014'de de çağırılan Ahmet İlhan Özek, ilk Milli golünü ise 21 Mayıs 2014 günü Kosova'ya attı.