Galatasaray Balçova Yaşamspor maç özeti, maçın golleri ve önemli anları haberimizde. Galatasaray, Balçova Yaşamspor maçı 3-1 bitti. Galatasaray grubu lider bitirerek Torku Konyaspor'un rakibi oldu. Galatasaray Balçova Yaşamspor maç özeti, maçın önemli anları, Galatasaray Balçova Yaşamspor maçı dakika dakika anlatımı ve maçın detayları haberimizde...

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda Galatasaray, sahasında Balçova Yaşamspor'u konuk etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-1 kazandı ve gruptan lider olarak çıktı. Galatasaray, son 16 turunda ev sahibi avantajını ele geçirmek için çıktığı Balçova Yaşamspor maçında birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Sarı-kırmızılılar bir de 66. dakikada Melo'nun penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Balçova, 9-1 yenildikleri ilk maçtaki gibi karşılaşmanın gol perdesini açan taraf oldu. 13. dakikada Ali Say, Arena'yı şoke eden golü kaydetti. Bu golden sonra Galatasaray birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Sarı-kırmızılılar 33'te Yasin Öztekin, 60. dakikada Altan (k.k) ve 74. dakikada Pandev'in golleriyle 3-1'lik skoru buldu.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Torku Konyaspor ile eşleşti.

GALATASARAY‐BALÇOVA YAŞAMSPOR MAÇI ANLATIMI

84′ Topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Ali Say ceza sahasına girer girmez topu penaltı noktasına doğru ortalamak istiyor ancak savunma bu topu karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
82′ Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Felipe Melo oyundan alınırken yerine Sinan Gümüş oyuna dahil oluyor.
80′ Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Ali Say sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.
75′ Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Goran Pandev oyundan alınırken yerine Emre Çolak oyuna dahil oluyor.
74′ GOOOLL!! Galatasaray, Goran Pandev’in golü ile farkı ikiye çıkartıyor. Sol kanatta topla buluşan Alex Telles ortasını arka direğe doğru hareketlenen Goran Pandev’e doğru gönderiyor.
Golcü oyuncu kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.
72′ FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Çataloluk oyundan alınırken yerine Ahmet Bilecen oyuna dahil oluyor.
67′ Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yekta Kurtuluş oyundan alınırken yerine Selçuk İnan oyuna dahil oluyor.
67′ Sol kanattan ceza sahasına sokulan Yasin son çizgiye inmeden ceza sahası içi sol çaprazına yerden pasını gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Wesley Sneijder gelişine sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.
66′ Penaltı vuruşunda Felipe Melo topu yerden kalenin ortasına doğru gönderiyor ve kaleci Ogün Çebi yere uzanarak bu topu kontrol ediyor.
66′ Penaltı için topun başına Felipe Melo geliyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Tarık Çamdal ceza sahasına giriyor ve rakibi Ayberk Kös’ün müdahalesi ile
yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen penaltı noktasını işaret ediyor.
64′ Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Melo yerden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ogün Çebi üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.
60′ GOOOLL!! Galatasaray, Altan Aksoy’un kendi kalesine attığı gol ile öne geçiyor. Sağ kanat köşe bayrağına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Bruma pasını ceza sahası dışı sağ çaprazındaki arkadaşı Sneijder’e gönderiyor. Sneijder tek pas ile sağ çapraza hareketlenen Tarık’ı görüyor. Tarık son çizgiye inmeden yerden ortasını yapıyor ancak altıpas sağ çaprazı üzerinde Altan Aksoy ters vuruyor ve top sol köşeden filelerle
buluşuyor.
58′ FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oğuzhan Palaz oyundan alınırken yerine Kadir Arı oyuna dahil oluyor.
55′ Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder ortasını sol direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.
52′ Sol kanattan gelişen atakta Alex Telles ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve top sağ kanattan taça çıkıyor.
48′ Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Savunmadan seken topu penaltı noktası gerisinde Bruma kontrol ediyor ve topu düzelterek aşırtma vuruşunu yapıyor. Bu topu İskender Sahat çizgi üzerinden çıkartıyor. Altıpas alanına açılan topa yükselen Melo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
46′ FBM Makina Balçova Yaşamspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aydın Kuzu oyundan alınırken yerine Battal Demirbilek oyuna dahil oluyor.
46′ Müsabakanın ikinci yarısı FBM Makina Balçova Yaşamsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.
Mücadelenin ilk yarısı 1‐1’lik beraberlikle sona eriyor.
45′ Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Alex Telles doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top sağ direkten oyun alanına geri geliyor.
44′ Galatasaray gole çok yaklaştı. Wesley Sneijder ara pası ile savunma arasına kaçan Goran Pandev kaleci ile karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşunu yapıyor ancak savunmada Oğuzhan Yıldırım son anda bu topu çizgi üzerinden çıkartıyor.
42′ Wesley Sneijder’in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Yasin son çizgiye inmeden ön direğe doğru pasını gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Goran Pandev kayarak vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.
40′ Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.
38′ Sağ kanatta topla buluşan Yekta ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topu kontrol eden Goran Pandev rakibi geçerek vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor. Ancak hakem Abdulkadir Bitigen, Goran Pandev’in topu kontrol ederken elle müdahale ettiğine hükmediyor ve bu pozisyon gol olarak değer kazanmıyor.
34′ Galatasaray’da Felipe Melo, rakibi Altan’a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor
33′ GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin ile beraberliği sağlıyor. Wesley Sneijder’in pası ile sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin rakibini geçerek ceza yayı sol çaprazından yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
32′ Wesley Sneijder’in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Yekta Kurtuluş çok sert vuruyor. Üst direkten dönen top penaltı noktasına doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Goran Pandev kafa ile topu filelere göndermek istiyor ancak top kalenin
üzerinden dışarı gidiyor.
28′ FBM Makina Balçova Yaşamspor’da Aydın Kuzu hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
24′ Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin pasını yay gerisindeki arkadaşı Yekta’ya vererek ceza sahasına doğru kaçıyor. Yekta pasını sol çaprazdaki arkadaşı Bruma’ya çıkartıyor. Bruma bekletmeden pasını tekrar Yasin’e veriyor. Yasin’in
vuruşunda top savunmadan geri geliyor.
21′ Galatasaray’da Bruma, rakibi Oğuzhan Yıldırım’a yaptığı sert faul sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
20′ Galatasaray’da Yekta Kurtuluş, rakibi Yusuf Çataloluk’a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor
15′ Sol kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top arka direğe yöneliyor ve bu noktaya hareketlenen Koray Günter bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunma bu topu
çizgi üzerinden çıkartıyor.
13′ GOOOLL!! FBM Makina Balçova Yaşamspor, Ali Say ile öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Ali Say sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor. Bu vuruş savunmadan tekrar kendisine geliyor ve rakibini geçerek altıpas sağ çaprazından tekrar vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.
11′ Galatasaray gole çok yaklaştı. Yekta’nın savunma arasına attığı pasa hareketlenen Goran Pandev ceza sahasına girer girmez yerden vuruyor ancak kaleci Ogün Çebi uzanıyor ve gole izin vermiyor.
8′ Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder yerden sert vuruyor. Kaleci Ogün Çebi’den dönen top ceza sahası içi sol çaprazına açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Yasin Öztekin müsait pozisyonda gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin
üzerinden dışarı gidiyor.
7′ Wesley Sneijder’in ara pası ile sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin kalecinin öne çıktığını farkediyor ve ceza sahasına girer girmez aşırtma vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ogün Çebi geriye koşarak bu topu son anda çizgi üzerinde kontrol ediyor.
6′ Sol kanattan gelişen atakta Alex Telles ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Yekta gelen topu penaltı noktasına doğru çevirmek istiyor ancak savunma araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
2′ Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ogün Çebi bu topu üst direğin hemen altından çıkartıyor.
1′ Müsabaka Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor. Prestij maçı olan mücadelede sahaya çıkan olan takımlar maçta İzmir’de karşılaşmış ve mücadeleyi Galatasaray 9‐1 kazanmıştı.
TT Arena’da oynanan mücadeleyi hakem Abdulkadir Bitigen
yönetti.

GALATASARAY BALÇOVA MAÇI KADROLARI 

Galatasaray: Eray, Tarık, Koray, Hakan, Telles, Yekta, Melo,
Bruma, Sneijder, Yasin, Pandev
Balçova Yaşamspor: Ogün, Oğuzhan, Altan, Ayberk, İskender, Ali,
Aydın, Yusuf, Ömer, Oğuzhan, Bayram