Habip ATAM (SÖZCÜ)
Bağcılar Güneşli’de bir banka şubesinden 500 bin TL para çeken Mehmet B., otomobiliyle Maslak'a giderken, TEM Otoyolu Alibeyköy mevkiinde aracının lastiğinin patladığını fark etti. Otomobilini yol kenarına park edip yardım çağıran Mehmet B.’nin yanına, içinde 4 kişi bulunan bir otomobil yanaştı. Aşağıya inen 3 kişi silah zoruyla içinde para olan çantayı aldı. Zanlılar geldikleri araçla kaçtı. Yapılan başvuru üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

LASTİĞİ DELİP TAKİP ETTİLER

Sivil ekipler, paranın çekildiği banka şubesi ve olay yeri arasındaki MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerinde, zanlıların, Mehmet B.’yi, bankadan itibaren takip ettiği anlaşıldı.  Aracın lastiğinin de şüpheliler tarafından bıçakla delindiği belirlendi. Planlı bir şekilde hareket eden soyguncuların hesap etmediği güvenlik kameraları, Gürcistan uyruklu 4 zanlının kimliğini açığa çıkardı.

DAHA ÖNCE DE 2 KİŞİDEN 630 BİN LİRA GASP ETMİŞLER

Soyguncuları yakalamak için çalışma yapan dedektifler, zanlıların, 2 gasp olayına daha karıştığını ortaya çıkardı. 7 Kasım’da Zeytinburnu’nda Murat D.'nin 400 Bin lirasının gasp edilmesinin ve 30 Aralık’ta, Küçükçekmece’de Yılmaz A.’nın silah zoruyla 230 bin lirasının  alınmasının failleri olduğu anlaşılan çete üyelerinin yakalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Gasp Büro ekipleri, 26 Ocak'ta zanlıların Bakırköy’de bir AVM’de alışveriş yaptığını belirledi. Vakit kaybetmeden operasyon yapıldı. Gürcistan uyruklu Ali K. (35), Nicolas U.(30), Kate J. (37) ve Irakli U. bir mağazada alışveriş yaparken gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.  3 zanlı tutuklanırken, serbest kalan Irakli U. sınır dışı edildi.