Kayseri ve çevresinde kar yağışının gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini belirten Meteoroloji yetkilileri, bugüün en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 9, en yüksek sıfırın altında 2 derece olacağını bildirdi.

Yarın günün en yüksek hava sıcaklığı yine sıfırın altında olmak üzere; 7, en düşük 2 olmasının beklendiği ifade edildi. Pazar gecesi hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te de kar yağışı aralıklarla sürüyor.

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki pistlerde kar kalınlığının 2 metre 20 santimetreye ulaştığı bildirildi. Erciyes Kayak Merkezi'ne çıkan Hisarcık-Erciyes, Hacılar-Erciyes ve Develi-Erciyes yollarının ulaşıma açık olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları yetkilileri, ancak olası olumsuzluklara karşı ekiplerin Erciyes'e çıkan yollardaki kontrollerinin sürdüğünü ifade ettiler.

Karayolları yetkilileri, kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşımın aksadığı Kayseri-Sivas, Kayseri-Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş yollarının şu anda açık olduğunu ve ulaşımın sağlandığını bildirdi.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde 2 gündür aralıksız süren kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, köylerde ise 60 santimetreye ulaştı. Öte yandan, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerine bağlı bazı köy yollarının da ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yolları açmak için çalıştıkları kaydedildi.(DHA)