Habip ATAM/İSTANBUL

Maltepe'de uygulama yapan polis,  "Mercedes" marka lüks bir otomobili kullanan, küçük yaştaki sürücüyü fark edince, telsizle diğer ekiplere bilgi verildi. Seyir halindeki lüks araç kısa süre sonra durduruldu. Otomobilin şoför mahalindeki 15 yaşındaki E.Ç., "Araba babamın, benzin almak için çıktım, hemen dönecektim" dedi. Bunun üzerine E.Ç.'nin babası hakkında, ehliyetsiz ve yaşı küçük bir kişiye otomobil kullandırmaktan, soruşturma başlatıldı. Ancak incelemelerde farklı bir durum ortaya çıktı.



Şasi ve motor numaralarını inceleyen polis, aracın Tekirdağ'dan çalıntı olduğunu belirledi. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen E.Ç.,  otomobilin anahtarını, babasının haberi olmadan, evden alarak dolaşmaya çıktığını söyledi. Bu ifade üzerine, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri devreye girdi.

Hırsızlık Büro Masası dedektifleri, E.Ç.'nin babası Yılmaz Ç.'yi gözaltına aldı. Hırsızlık suçlarından birçok kaydı bulunan şüphelinin adresinde ve evinin çevresinde yapılan aramalarda, 4 çalıntı otomobil ve 4 çift sahte plaka ele geçirildi. Şüpheli Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Araçların Bahçeşehir, Bayrampaşa, Kadıköy ve Tekirdağ'dan çalındığı tespit edildi. Sorgusu tamamlanan zanlı tutuklandı.

Jammer'lı hırsız yakalandı

Jammer'lı hırsız yakalandı