CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Herkesi, metal işçilerinin haklı grevini sahiplenmeye, bu greve karşı gelişecek her türlü baskıya karşı işçilerle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz” dedi.

Akkaya yazılı açıklamasında, 15 bin metal işçisinin, 10 ilde 22 fabrikada başlattıkları grevleriyle, dayatmalara, baskılara, AK Parti’nin getirdiği yeni yasaklara karşı işçi sınıfının onurlu duruşunu bütün Türkiye’ye gösterdiğini ifade etti.

Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olan metal sektöründe işverenlerin sendikası MESS ile metal işçilerinin sendikaları arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde daha adil ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret talebiyle masaya oturan metal işçilerinin, toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle greve çıkma kararı aldıklarını anımsatan Akkaya, “Metal işçileri ücret adaleti sağlamak için iyileştirme istiyor; ucuz işçiliği kalıcılaştırma sonucu doğurduğu için sözleşme süresini düşürmek istiyorlar. Bu amaçla yasalardan doğan grev hakkını kullanıyorlar” dedi. Bu grevin tüm emek bileşenleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Akkaya, şöyle devam etti:
“Bu vesile ile AKP’yi ekonomik hak ve özgürlüklerin ayrılmaz bir parçası olan örgütlenme ve toplu pazarlık hakkının vazgeçilmez unsuru grev hakkını kullanan metal işçilerinin grevlerini, cam grevinde olduğu gibi ertelemeyi, engellemeyi ya da kapalı kapılar ardında ayak oyunlarıyla sona erdirmek için türlü pazarlıklara girişmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bütün herkesi, metal işçilerinin haklı grevini sahiplenmeye, bu greve karşı gelişecek her türlü baskıya karşı işçilerle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.” (ANKA)