Başak KAYA/ANKARA

Radyo Televizyon üst Kurulu (RTÜK) CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile ilgili yandaş medyanın başlattığı karalama kampanyasında ‘bir ihlal’ bulamadı. Aynı RTÜK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili benzer yönde haber yapan televizyon kanallarına ceza vermişti.

Sümeyye Erdoğan'a suikast yapmayı planladığı iddiasıyla başlattığı kampanyaya karşı CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'a Radyo Televizyon üst Kurulu’na başvuruda bulunmuştu.RTÜK uzmanları, Ülke TV’de yayınlanan haber programında CHP’li Oran’ın sosyal medya üzerinden ‘Fuat Avni’ ile mesajlaştığı iddialarını haber yapmasında bir ihlal yapılmadığı sonucuna vardı.

"MAHKEME KARAR VERSİN"

Uzman raporunda, “Yayının bazı bölümlerinde Star ve Akşam gazeteleri tarafından bir takım iddialara yer verildiği görülmüştür. Bu iddiaların doğruluğunun ya da yanlışlığının tarafımızca açıklığa kavuşturulması mümkün değildir. Bunların ancak bağımsız mahkemelerce karara bağlanabileceği değerlendirilmiştir. Sonuç olarak Ülke TV, söz konusu yayınlarında RTÜK Yasası açısından bir ihlal olmadığına olmadığı, şikayetçinin düzeltme ve cevap hakkı kullanabileceği değerlendirilmiştir” denildi.

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın telefon tapelerini haber yapan gazeteleri canlı yayında okuyan televizyon kanallarına RTÜK tarafından ceza verilmişti.Oran ile ilgili karar bu rapor değerlendirilerek üst kurul tarafından gelecek hafta verilecek.

Katar evimize de giriyor!

Katar evimize de giriyor!