Şenol GEZER/İSTANBUL

İSTANBUL Polisi, Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in şehit edildiği 3'ü polis 11 kişinin de yaralandığı Sultanbeyli'de bölücü örgüt PKK'ya yönelik operasyon  düzenledi. Özel Harekat ve TEM Özel Tim'in katıldığı baskında eylem hazırlığı yapan 3 terörist yakalandı. Baskında eylemde kullanılacak tabanca, mühimmat ve örgütsel dökümanlar ele geçti. Teröristler, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (TEM) sorguya alındı. TEM Şube, yakalanan militanların, Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne yönelik çifte saldırı düzenleyen ölü teröristlerle bağını da araştırıyor.



ÇİFTE EYLEM:1 ŞEHİT

Sultanbeyli'de TNT yüklü araçla düzenlenen saldırıda önce 3'ü polis toplam 10 kişi yaralanmış, ardından araştırma yapan polislere yaylım ateş açan PKK'lı hainler, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'i şehit etmiş, bir vatandaşı da elinden yaralamıştı. Eylemde parçalanan ve çatışmada ölen militanlardan 2'sinin üzerinden "sahte", birinden ise "gerçek" kimlik çıktı. Tek gerçek kimlik taşıyan teröristin Bingöl nüfusuna kayıtlı, 1989 doğumlu "Burak Han" olduğu tespit edildi. Han'ın "PKK üyesi olmak" ve "Terör eylemlerine katılmak" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Diğer teröristlerin üzerinden Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı "Ayhan Gökçe" adına ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 1988 doğumlu "Mehmet Gül" adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı. Üzerinde Mehmet Gül adına düzenlenmiş kimlik taşıyan teröristin sünnetsiz olduğu da kayıtlara girdi.

TNT'Yİ GÜÇLENDİRMİŞLER

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin, üzerinden sahte kimlik çıkan saldırganların teröristlerin uyruğunu ve gerçek kimliğini aydınlatmaya yönelik çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Öte yandan, saldırıda Ford Focus marka kiralık araç ve "TNT cinsi patlayıcı" kullanıldığı tespit edildi. Aracı İstanbul'dan kiralayan teröristlerin, güçlendirilmiş patlayıcıyı arka koltuğa yerleştirdiği belirlendi.




"Türkiye'de durum kontrolden çıkıyor"