CHP Genel Sekteri Gürsel Tekin, 4 eski bakanla ilgili tapelerin silinmesi kararıyla ilgili, “Bütün bu belgeleri komisyon kararıyla yok etmek mümkün değildir. Bu milletin de, devletin de hafızasına kayıtlıdır” dedi.

Tekin, Meclis Grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Meclis Soruşturma Komisyonu’nda 4 eski bakanla ilgili tapelerin silinmesi kararına ilişkin Tekin, “Onlar silinemez. Herkesin, kamuoyunun çok iyi bilmesi lazım. Tapeler aynı zamanda devletin kaydında olan unsurladır. Bunların hepsi suç unsurları olduğu için onlar, iktidarın eliyle bugün yok edilebilir ama devletin hafızasında hep kalacak” dedi.

-“BAŞBAKAN KOL KESEMEDİ HERHALDE KOL BÖREĞİ KESECEK”-

Komisyonun böyle bir görevi olmadığını savunan Tekin, “Komisyon ne yazık ki kendi vicdanlarını da kanatarak kendi başbakanlarını da zor durumda bırakarak bir karar almıştır. Hatırlarsanız Sayın Başbakan’ın çok net ifadesi vardı; ‘babamın oğlu da olsa kolunu keserim’ demişti. Bu şu demekti, bu bakanların Yüce Divan’a gideceği işaretiydi. Görüyoruz ki Sayın Başbakan kol kesemedi, herhalde kol böreği kesecek. Böyle gözüküyor. Ama şunu herkesin bilmesi gerekiyor bu dünyaya mal olmuş. Bütün bu belgeleri komisyon kararıyla yok etmek mümkün değildir. Bu milletin de, devletin de hafızasına kayıtlıdır” diye konuştu. Tekin, “Bu kararın arkasında ne yatıyor” sorusuna da “Suçluluk psikolojisi” yanıtını verdi.

-TANRIKULU: “SÜREÇ TAMAMLANMIŞ DEĞİL”-
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, komisyonun bu konuda bir karar vermesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Bu süreç tamamlanmış değil. Genel Kurulun nasıl bir karar vereceği belli değil. Bundan daha öte takipsizlik kararları, ceza muhakemesi hukukuna göre kesin kararlar değil” diye konuştu.