Dünden beri iPhone sahiplerinin başında büyük bir dert var. Farklı karakterlerle atılan bir mesaj yüzünden telefon kısa süreli kapanıp açılıyor, kilitleniyor ve bir daha mesajlar uygulamasına girilemiyor. Hatta siz telefonda konuşurken bile bu karakterlere sahip mesajı aldığınızda ekranda apple logosu görmeniz mümkün.

CagriKacmaz.com'da açıklanan bilgiye göre, iPhone SMS mesajlarını kitleyen sorunun çözümü ise şöyle:

iPhone mesaj hatası ve çözümü

Baştan "evde denememenizi uyararak" iPhone telefonunuzu çökerten mesajı paylaşıyoruz: “لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗” Kesme işaretlerini kaldırıp mesajı herhangi bir iPhone sahibine gönderdiğinizde büyük bir kızgınlığa sebep olabilirsiniz.Tabi her bug’da olduğu gibi, bu hatanın da çözümü mevcut. Deneyerek test ettiğimiz çözümü paylaşıyoruz:

iPhone mesaj virüsü çözümü:

Öncelikle size bu şakayı yapan insana mesaj atmanız gerekecek. Mesajlar uygulamasına giremediğimiz için öncelikle Siri uygulamamızı açıyoruz:

-Siri’ye mesaj gönder diyerek sesleniyoruz.
-Siri size kime göndermek istediğinizi soracaktır. Siz de hata mesajını gönderen kişinin ismini söylüyorsunuz. Örnek: Ali Veli
-Siri size ne söylemek istediğinizi soruyor, siz de herhangi bir şeyler fısıldayabilirsiniz.
-Son olarak “Göndermek istediğinize emin misiniz?” sorusuna ekranda Gönder tuşunu tıklayarak veya evet diyerek cevaplayabilirsiniz.
-Siri size oldu olarak geri döndüğü anda; konuşma penceresini kapatmadan direk Siri üzerinden mesajlara tıklayacaksınız.

Artık mesajlarınıza girip, gönderilen mesajları silebilirsiniz.