Baş­lık böy­le olun­ca sö­zü faz­la uzat­ma­dan he­men ya­lan­la­rı sı­ra­la­ma­ya baş­la­mak ge­re­ki­yor. Ama o ka­dar çok ya­lan var ki, han­gi bi­rin­den baş­la­ya­ca­ğı­mı şa­şır­mış du­rum­da­yım. Zi­ra sa­de­ce 24 sa­at için­de söy­le­nen­ler bu kö­şe­yi dol­du­rur, hat­ta er­te­si gü­ne sar­kar!
O hal­de se­çi­ci ola­lım, son­dan baş­la­yıp en unu­tul­maz ya­lan­la­rı te­ker te­ker sı­ra­la­ma­ya ça­lı­şa­lım:

* * * *

1- 28 Şu­ba­t’­ta bay­ra­ğı­mız­da­ki hi­la­li çı­kar­ma­ya kalk­tı­lar!
2- Dün­ya­nın en öz­gür med­ya­sı Tür­ki­ye­’de­dir!
3- Ba­zı mu­ha­lif ga­ze­te­ci­le­rin iş­le­ri­ne son ve­ri­lir­ken AKP hiç­bir mü­da­ha­le­de bu­lun­ma­mış, ga­ze­te­ci­ler med­ya pat­ron­la­rı­nın ki­şi­sel ka­rar­la­rı ve ter­cih­le­riy­le ko­vul­muş­lar­dır!
4- Bu ga­ze­te­ci­ler­den bi­ri olan Emin Çö­la­şan “AKP pa­ra­mız­dan al­tı sı­fı­rı at­sın, Tak­si­m’­de anı­rı­rı­m” de­miş­tir!
5- Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti bir hu­kuk dev­le­ti­dir!
6- Ül­ke­miz­de yar­gı ba­ğım­sız­dır!
7- Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, Er­ge­ne­kon Da­va­sı sü­re­cin­de “Ben bu da­va­nın sav­cı­sı­yı­m” de­me­miş­tir!
8- Pa­ra­lel ya­pı­nın dev­le­te sız­dı­ğı çok ya­kın bir ta­rih­te fark edil­miş­tir!
9- Cum­hur­baş­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan et­ti­ği ye­min ge­re­ği ta­raf­sız­dır!
10- AKP ik­ti­da­rı 3Y, ya­ni yol­suz­luk, yok­sul­luk ve ya­sak­lar­la mü­ca­de­le için iş­ba­şı­na gel­di­ğin­den, hiç­bir yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı ört­bas edil­me­miş, tüm yol­suz­luk, hır­sız­lık ve rüş­vet id­di­ala­rı­nın üze­ri­ne ka­rar­lı­lık­la gi­dil­miş­tir!
11- Tür­ki­ye­’de ile­ri de­mok­ra­si, tüm ku­rum ve ku­ru­luş­la­rıy­la iş­le­mek­te­dir!
12- AKP ço­ğul­cu de­mok­ra­si­ye inan­mış, öz­gür­lük­çü, fark­lı­lık­la­ra say­gı­lı ve ken­di­si­ne oy ver­me­yen top­lum ke­sim­le­ri­ni hoş­gö­rüy­le ku­cak­la­yan de­mok­rat bir par­ti­dir!
13- AKP ik­ti­da­rın­da hiç kim­se­nin ya­şam bi­çi­mi­ne mü­da­ha­le edil­me­miş, ka­dın­la­rın kaç ço­cuk ya­pa­cak­la­rı ve bun­la­rı na­sıl do­ğu­ra­cak­la­rı as­la tel­kin edil­me­miş­tir!
14- AKP Tür­ki­ye­’sin­de her­kes, Ana­ya­sa­’nın gü­ven­ce al­tı­na al­dı­ğı top­lan­tı ve gös­te­ri yü­rü­yü­şü hak­kı­nı öz­gür­ce kul­lan­mak­ta­dır!
15- AKP ik­ti­da­rı dö­ne­min­de hiç kim­se dü­şün­ce­si­ni açık­la­dı­ğı için mah­kum edil­me­miş­tir!
16- AKP, te­rör ör­gü­tü PKK ile pa­zar­lık ma­sa­sı­na otur­ma­mış­tır!
17- Ab­dul­lah Öca­la­n’­a öz­gür­lük sö­zü ke­sin­lik­le ve­ril­me­miş­tir! Özerk­lik la­fı te­laf­fuz edil­me­miş­tir!
18- Hiç­bir AKP yet­ki­li­si “E­sed iki ay için­de dev­ri­le­cek ve biz Şa­m’­da­ki Eme­vi­ye Ca­mi­si’n­de na­maz kı­la­ca­ğız!” de­me­miş­tir!
19- Tür­ki­ye, IŞİD ve El Nur­sa gi­bi te­rör ör­güt­le­ri­ne des­tek sağ­la­ma­mış, Tür­ki­ye için­de bu ör­güt­le­re te­rö­rist dev­şi­ril­me­si­ne izin ver­me­miş­tir!
20- Ge­zi Par­kı pro­tes­to­cu­la­rı Dol­ma­bah­çe­’de­ki Bezm-i Alem Va­li­de Sul­tan Ca­mi­i’n­de iç­ki iç­miş­ler, kut­sal me­ka­na say­gı­sız­lık et­miş­ler­dir!
21- Ay­nı sü­reç­te de­ri pan­to­lon­lu, bel­den yu­ka­rı­la­rı çıp­lak ve ka­fa­la­rı ban­da­na­lı çok sa­yı­da ey­lem­ci, Ka­ba­ta­ş’­ta tür­ban­lı bir ka­dı­na ve be­be­ği­ne şid­det uy­gu­la­mış, saç­la­rın­dan çe­ke­rek yer­ler­de sü­rük­le­miş­tir!
22- Rey­han­lı­’da 53 yurt­ta­şı­mı­zın ha­ya­tı­nı kay­bet­ti­ği bom­ba­lı sal­dı­rı­yı Ese­d’­e bağ­lı güç­ler dü­zen­le­miş­tir!
23- Ada­na­’da Ko­mi­ser Mus­ta­fa Sa­rı­’yı ey­lem­ci­ler şe­hit et­miş­ler­dir!
24- Po­li­si­mi­zin kul­lan­dı­ğı bi­ber ga­zı za­rar­sız­dır, hat­ta or­ga­nik­tir! TO­MA­’la­rın sık­tı­ğı su­lar­da da kim­ya­sal mad­de yok­tur!
25- Ata­türk Or­man Çift­li­ği­’n­de ya­pı­lan sa­ray de­ğil, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Kül­li­ye­si­’dir. Avu­kat­la­rı­nın mah­ke­me­le­re ver­dik­le­ri di­lek­çe­le­re gö­re Cum­hur­baş­ka­nı da hâ­lâ Çan­ka­ya­’da ika­met et­mek­te­dir!

* * * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
Gör­dü­ğü­nüz gi­bi da­ha ön­ce de sı­ra­la­dı­ğı­mız “100 Bü­yük AKP Ya­la­nı­”nın gün­cel­le­me­sin­de ilk 25’e gel­dik, ye­ri­miz dol­du.
Za­man­la de­va­mı­nı da ya­za­rım.
Se­çim dö­ne­mi­ne de gir­di­ği­mi­ze gö­re; dur­mak yok, ya­la­na de­vam!..

UĞUR DÜN­DA­R’­IN NO­TU


“Sa­yın Uğur Dün­dar;
28.01.2015 ta­rih­li ga­ze­te­ni­zin 1-4 say­fa­la­rın­da “Dev­le­tin Pe­ri­şan­lı­ğı­” baş­lık­lı kö­şe ya­zı­nız­da; Ye­ni­çağ Ga­ze­te­si­’nin bir kö­şe ya­zı­sın­dan alın­tı ya­pa­rak, da­ha ön­ce Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­müz­ce 27.01.2015 ta­ri­hin­de ba­sın açık­la­ma­sı ya­pı­lan ko­nu­ya iliş­kin bir ha­ber ya­yım­lan­mış­tır.
27.01.2015 ta­ri­hin­de www.egm.gov.tr ad­re­sin­de kö­şe ya­zı­nız­da be­lir­ti­len hu­sus­la­ra iliş­kin ge­rek­li açık­la­ma ya­pıl­mış, asıl­sız ve ger­çek dı­şı ko­nu­lar ya­lan­lan­mış­tır.
Bil­gi­le­ri­ni­ze su­nu­lur.
Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü
Ba­sın ve Halk­la İliş­ki­ler Mü­dür­lü­ğü­”