Grammy ödülleri dağıtıldı.
Sam Smith sildi süpürdü, dört kategoride ödül kazandı, “stay with me” yılın şarkısı oldu. Beyonce, Grammy koleksiyonunu 20’ye çıkardı. Kırmızı halı’nın en sansasyonel ismi, gene Madonna’ydı. Rihanna pembe elbisesiyle sükse yaptı. Miles Cyrus, Katy Perry, Lady Gaga, herkes oradaydı, e kambersiz düğün olmaz, Kim Kardashian da oradaydı. Naklen yayınlandı, dünya televizyonlarında bir milyar kişi tarafından izlendi. Geceye damgasını vuran ise, Obama’ydı.

*

ABD başkanı, sürpriz şekilde, video konferansla törene katıldı. Ekrana kilitlenmiş bir milyar insanın gözünün içine bakarak “kadına şiddete son” çağrısı yaptı.

*

ABD’de her beş kadından birinin cinsel saldırıya veya saldırı girişimine uğradığını, her dört kadından birinin aileiçi şiddete maruz kaldığını söyledi. “Zihniyetlerin ve davranışların değişmesi konusunda, sanatçıların çok önemli gücü var. Şiddetin tolore edilmediği, mağdurların desteklendiği, tüm kadın ve erkeklerin hayallerini takip ettiği bir kültür yaratmak, elimizde... Hepinizden, kadına yönelik şiddetin sonlandırılması kampanyamıza destek istiyorum” dedi.

*

Obama’dan sonra sahneye Brooke Axtell isimli bi kadın çıktı. Aileiçi şiddet mağduruydu. Bir milyar insanın gözünün içine bakarak, şu cesur konuşmayı yaptı: “Yakışıklı, karizmatik bir adamla birlikteydim. Bir yıllık ilişkiden sonra, hiç tahmin etmezdim, beni taciz etmeye başladı. Ondan korkuyordum. Bu halde olmaktan utanıyordum. Beni ölümle tehdit ettiğinde, kurtarılmam gerektiğini anladım. Anneme anlattım. Aileiçi şiddet merkezine gitmemi önerdi, yardım almam için beni teşvik etti. Annemin bu sözleri, hayatımı kurtardı. Gerçek sevgi, başka bir insanın değerini hiçe saymak demek değildir. Gerçek sevgi, utandırmaz ya da taciz etmez. Eğer size saygı göstermeyen bir ilişki içindeyseniz, sevilmeye değer olduğunuzu bilmenizi istiyorum. Lütfen yardım isteyin. Çağrınız sizi kurtaracak. Karanlık gecelerinize bir yardım eli uzanmasına izin verin. Gerçekte kim olduğunuzu bilin. Sevilmeyi hakeden, değerli biri olduğunuzu bilin.”

*

Kadına yönelik şiddete dur denilmesi için, gelmiş geçmiş tüm kampanyalardan daha sarsıcıydı. Bizzat ABD başkanının katılımıyla, küresel mücadele çağrısıydı.

*

Obama’nın “mağdur kadınlar için, zihniyetlerin değişmesi için hepinizi destek vermeye çağırıyorum” dediği dakikalarda... Bizim asrın liderinin zihniyeti gene aynı zihniyetti. Şiddet kavramına sadece “din” gözlüğüyle bakıyor, ABD’de öldürülen üç müslüman genç için “Obama’ya sesleniyorum, eyyy Obama nerdesin, biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz” diyordu.

*

Bizim asrın liderinin, ABD’de öldürülen müslüman gençler için Obama’ya hesap sorduğu dakikalarda... 20 yaşındaki üniversite öğrencimiz Özgecan’a, evine gitmek için bindiği dolmuşta tecavüze kalkıştılar, başaramayınca bıçakla delik deşik ederek öldürdüler, ormana götürüp benzinle yaktılar, dereye attılar.

*

Eyy Obama...
Sen ne sorumsuz herifsin kardeşim, bu kaçıncı Özgecan?

--------------------------------

Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda’nın ilk imzası, bugün saat 13’te Suadiye D&R’de.