İngiltere, NATO ve Avrupa Birliği'nden Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'ye destek mesajları geldi.


FOTO: DEPOPHOTOS

İNGİLTERE BAŞBAKANI, CAMERON SALDIRIYI KINADIĞINI BİLDİRDİ


İngiltere Başbakanı David Cameron, başbakanlığın resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü" diye yazdı.

NATO: ANKARA'NIN KALBİNDEKİ SALDIRIYI KINIYORUZ


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" dedi.

AB'DEN KINAMA


Avrupa Birliği (AB) ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI SALDIRIYI KINADI


İsveç Dış İşleri Bakanı Margot Wallström Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı. Margot Wallström "Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum" dedi.

BM GENEL SEKRETERİ SALDIRIYI KINADI


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ankara'da dün düzenlenen terör eylemini kınadı. Ban Ki-mun adına yapılan açıklamada, "BM Genel Sekreteri, faillerin kısa sürede adalet önüne çıkarılacağını umuyor. Kurbanların ailelerine samimi başsağlığı dileklerini iletiyor. Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir." ifadeleri kullanıldı.

RUSYA'DAN KINAMA


Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Rus senatör, her türlü terör saldırılarına karşı çıktıklarını kaydetti.

Klintseviç, saldırıya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede, “Prensip olarak Rusya, terör eylemlerini herhangi bir anlaşmazlığın çözüm yolu olarak kabul etmez. Terör eylemleri meşru görülemez. Ankara’daki terör saldırısını kınıyor ve taziyelerimizi iletiyoruz” dedi.

Saldırının arkasındaki kişilerin şüphesiz bir şekilde Ortadoğu’daki durumu daha da kızıştırmayı amaçladıklarını söyleyen Klintseviç, “Saldırının hedefi doğrudan Suriye için görüşmeleri bozmak. Umarım Türk otoriteleri soğukkanlı bir şekilde kararlar alırlar. Suçluların planlarının uygulanmasına en ufak derecede dahi izin vermezler” ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DAN KINAMA


Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Yorgos Gennimatas, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Yunan halkının taziyelerini iletti. Ankara'da meydana gelen terör saldırısının şiddetle kınandığını ifade eden Büyükelçi Gennimatas, Türk halkı ve saldırıda hayatını kaybeden kurbanların ailelerine de en içten taziyelerini bildirdi.

Başbakan Aleksis Çipras da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na telefon ederek taziye mesajını iletti. Terör saldırısını kınayan Çipras, Yunan halkı ve hükümetinin Türk halkı ve kurbanların ailelerine en derin taziyelerini sunduğunu belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da resmi Twitter hesabından Yunanca ve İngilizce yaptığı açıklamada, "Komşularımızla birlikte Ankara patlaması kurbanlarının yasını tutuyoruz. Menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

BEYAZ SARAY'DAN KINAMA


Ankara'daki terör olayına ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray, saldırıyı en sert şekilde kınadıklarını bildirdi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price imzalı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Ankara'daki saldırıyı en sert şekilde kınıyor. Düşüncelerimiz ve dualarımız, askeri personeller de dahil hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların aileleriyle ve sevdikleriyle. Bu saldırı karşısında güçlü işbirlikçimiz, NATO müttefiki ve IŞİD'e karşı koalisyonun değerli üyesi Türkiye'nin yanında duruyor, devam eden işbirliğimiz ve teröre karşı mücadelede desteğimize yönelik güvence veriyoruz" denildi.

ABD SAVUNMA BAKANI CARTER: İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEK


ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise, "Savunma Bakanlığı namına, Ankara'daki bombalı saldırının kurbanlarının ailelerine en derin başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Düşüncelerim bu anlamsız trajediyle yaralandı. Türk askeri personelini taşıyan servislere yönelik bu korkakça saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Terörü yenmeye karşı işbirliğimizi daha da derinleştirip güçlendirecek bu dehşet verici olay karşısında Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

GÜRCİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI


Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, Ankara’da dün yaşanan terör saldırısı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.

Başbakanlık resmi internet sitesinde Türk bayrağı ile birlikte yayınlanan mesajda Kvirikashvili, "Ankara’da insanların hayatına mal olan bu saldırıyı tüm içtenliğimle kınıyorum. Dost ve kardeş Türk halkı ve hükümetine başsağlığı diliyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.