Belçika'nın başkenti Brüksel bu sabah güne terörle uyandı. Sabah saatlerinde havalimanında meydana gelen iki patlamada 13 kişi, ardından metro istasyonunda olan patlamada ise 10 kişi hayatını kaybetti. Belçika İçişleri Bakanı, geçen hafta Paris saldrıganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasının ardından dün halka terör saldırıları olabileceği uyarısında bulunmuştu. İçişleri Bakanı Jambon, ''Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.


Foto: Reuters


Brüksel’in Zaventem Havalimanı’nda yerel saatle 08:00′de iki patlama meydana geldi.   Patlamanın, Amerikan Havayolları kontuarının yakınında, apron ve terminal binasında meydana geldiği belirtildi.

Foto: Reuters


Havalimanında meydana gelen patlamaların intihar saldırısı olduğu belirtilirken, olay yerinde 13 kişi hayatını kaybetti, en az 35 yaralı olduğu açıklandı.

Foto: Reuters


Görgü tanıkları patlamadan hemen önce Arapça konuşmalar ve silah sesleri duyulduğunu aktardı.

Foto: Reuters


Patlamaların ardından dumanların yükseldiği havalimanı, hızlıca tahliye edildi ve tüm uçak seferleri iptal edildi.

Foto: Reuters


Havalimanındaki patlamalardan yaklaşık 90 dakika sonra ise, Brüksel'in  merkezinde bulunan ve AB kurumlarına yakın olan Maelbeek metro istasyonunda bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından tüm metro istasyonları kapatılırken, şehirdeki tüm toplu ulaşım da durduruldu.



Maelbeek metro istasyonundaki patlamada 10 kiş hayatını kaybetti.



Havalimanında meydana gelen patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğu açıklanırken, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.



 

Havalimanındaki patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

Foto: Reuters


Belçika kriz merkezinden halka yapılan çağrıda, "Neredeyseniz orada kalın, evlerinizden dışarı çıkmayın" uyarısı yapıldı.

Foto: Reuters


Brüksel'de bugün meydana gelen terör saldırıları, Kasım ayında Paris'i kana bulayan saldırıların baş şüphelisi olan Salah Abdeslam'ın yakalanmasından 4 gün sonra gerçekleşti. Abdeslam'ın yakalanmasının ardından ülkede güvenlik önlemleri arttırılmış ve terör alarmı uyarısı yapılmıştı.



Belçika doğumlu olan Salah Abdeslam, patlamanın gerçekleştiği bölgeye oldukça yakın olan Molenbeek'te bir apartman dairesinde yakalanmıştı.