Almanya Dışişleri Müsteşarı'na, Türkiye'nin Berlin'deki Maslahatgüzarı Ufuk Gezer'i bakanlığa davet etme talimatı verdiğini açıklayan Alman Dışişleri Bakanı Franz-Walter Steinmeier, "terör ya da darbe girişimi, muhalefeti hapse atmak için bahane olarak kullanılamaz" dedi.

Steinmeier yaptığı açıklamada, HDP'li vekillerden "Kürt politikacılar" olarak bahsederek, "Kürt politikacı ve milletvekillerinin gözaltına alınması, Türkiye'de yaşanan durumu daha da keskinleştirdi" ifadesini kullandı.

Gerek terörle mücadele etmenin, gerekse başarısız darbe girişiminin ardından gerekli hukuki adımları atmanın "Türkiye'nin en tabii hakkı" olduğunu da ifade eden Steinmeier, şu mesajı verdi:

"Ancak bunlar, muhalefetin sesini tamamen kısmak ve hatta demir parmaklıklar ardına atmak için bahane olarak kullanılamaz. Türkiye ile Almanya'nın tarihi ilişkileri, Türk ve Alman halkları arasında iyi ilişkiler vardır. Bu nedenle, ülkemizin bu tutumunu Türk yetkililere bildirmek görevimizdir."

ALMAN BAKAN TBMM'DE HDP HEYETİYLE GÖRÜŞÜYOR


Öte yandan, Alman Bakan Maria Böhler, TBMM'de HDP heyetiyle bir görüşme yapıyor.

TBMM'de HDP Grup salonu da gerçekleşen görüşmede Alman Bakan Böhler'in, dün geceden bu yana yaşananlarla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Osman Baydemir ve Hişyar Özsoy'un katıldığı toplantıda, Alman Bakan Böhler'e Büyükelçi Martin Erdmann da eşlik ediyor.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, görüşmenin HDP Genel Merkezi'nde planlandığını, ancak polis ablukası olduğu için TBMM'de gerçekleştiğini söyledi.

İLGİLİ HABERAvrupa'dan HDP operasyonuna tepkiAvrupa'dan HDP operasyonuna tepki


İLGİLİ HABERAlmanya Cumhurbaşkanı Can Dündar'ı kabul ediyorAlmanya Cumhurbaşkanı Can Dündar'ı kabul ediyor