Yerel Nice Matin gazetesi polisin etkisiz hale getirdiği saldırganın 31 yaşında ve Tunus kökenli olduğunu yazdı.

Akşam saatlerinde Paris Savcısı François Molins, gazetecilerin karşısına geçerek saldırının detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Savcı Molins, Fransız medyasını teyit ederek, saldırganın Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu açıkladı. Molins, Bouhlel'in katliamı gerçekleştirdiği kamyona bisikletle gittiğini söyledi.

Kamyonun 13 Temmuz'da geri verilmek üzere 11 Temmuz'da kiralandığını açıklayan Molins, kabinde tabancalar, kurşun, el bombası ve bir cep telefonu bulunduğunu aktardı.

İLGİLİ HABERDünya şokta! Fransa'da korkunç saldırı: En az 84 kişi hayatını kaybettiDünya şokta! Fransa'da korkunç saldırı: En az 84 kişi hayatını kaybetti

Fransız medyası, saldırganın adının Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu duyurmuştu. Haberlerde, söz konusu şahsın evinin arandığı belirtildi. AFP muhabiri Catherine Marciono de, Fransız polisinin söz konusu şahsın evinde arama yaptığını sosyal medya hesabından duyurdu.

BFM televizyonu, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Bouhlel'in üç çocuk sahibi olduğunu aktardı.

DOMUZ ETİ YER, CAMİYE GİTMEZDİ


Bouhlel'in eşi Hajer'in kuzeni Walid Hamou, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu. Nice katliamcısının dindar olmadığını savunan Hamou, Bouhlel'in namaz kılmadığını, camiye gitmediğini ve oruç tutmadığını söyledi.

Hamou, Bouhlel'in cihatçı olmasının ihtimal dahilinde olmadığını, İslam'ın tüm kurallarını ihlâl ettiğini söyledi. Bouhlel'in alkol kullandığını, domuz eti yediğini, uyuşturucu aldığını ve eşini dövdüğünü öne sürüldü.

Komşularına göre; kamyon şoförlüğü yapan Bouhlel, boşandığından beri bunalımdaydı. Geçtiğimiz günlerde direksiyon başında uyuyup bir kazaya neden olmuştu.

Maddi sorunların da eklenmesiyle Bouhlel'in "saldırganlaştığını" belirten komşularından Jasmine, "Kaba ve biraz tuhaf biriydi. Karısından şikâyet edip dururdu" dedi.

"YAKIŞIKLIYDI, KIZLARIMA BAKARDI"


Anan adlı bir başka komşusu, "Yakışıklıydı. İki kızıma fazla bakardı" diye konuştu.

Sebastien adlı komşusu da, "Dindar birine benzemiyordu. Sık sık şort giyerdi, bazen de 'güvenlikçi' botu giyerdi" ifadesini kullandı.

Telegraph'a konuşan bir diğer mahalle sakini de "Sessiz sakin biriydi. Müslüman olduğunu bilmiyordum" dedi.

Fransız kaynaklardan edinilen bilgiye göre, saldırganın adli suç kaydının bulunduğu fakat radikal dinciler listesinde yer almadığı öğrenildi.

nicemap

İLGİLİ HABERFransa'da üç gün yas ilan edildiFransa'da üç gün yas ilan edildi


İLGİLİ HABERFransa'da yaşanan saldırıyı IŞİD daha önce tarif etmiştiFransa'da yaşanan saldırıyı IŞİD daha önce tarif etmişti
İLGİLİ HABERTürkiye'de saldırı bekleyen Fransa yanlış istihbarat mı aldıTürkiye'de saldırı bekleyen Fransa yanlış istihbarat mı aldı

İLGİLİ HABERFransa'da istihbarat başarısızlığı itiraf ettiFransa'da istihbarat başarısızlığı itiraf etti
İLGİLİ HABERKerry ve Lavrov görüşme öncesi Fransa'da ölenler için saygı duruşunda bulunduKerry ve Lavrov görüşme öncesi Fransa'da ölenler için saygı duruşunda bulundu
İLGİLİ HABERFransa'daki saldırıdan şok görüntülerFransa'daki saldırıdan şok görüntüler
İLGİLİ HABERDünya liderleri Fransa'daki korkunç saldırıyı kınadıDünya liderleri Fransa'daki korkunç saldırıyı kınadı