Ekonomi SERVİSİ  /  Sozcu.com.tr


Eczacılar ile SGK arasında yapılan ilaç sözleşmesinin süresi bugün dolarken taraflar bu akşam bir kez daha anlaşma zemini aramak için bir araya geliyor.

Foto: DHA


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, katıldığı bir tv programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlaç krizinde sona gelindiğini düşündüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, bugün veya yarın SGK ile eczacılar arasında anlaşma sağlanmasının beklediğini söyledi.

Müezzinoğlu, "Arada çok önemli bir anlaşmazlık alanı kalmadığını da düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşımıza bedel ödetmeden sıkıntıya sokmadan bu sıkıntıyı aşabileceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu.

KRİTİK TARİH 1 MAYIS


Eczacılar ile SGK arasındaki sözleşme bugün doluyor. 13 bin eczanenin batma noktasında olduğunu belirten İstanbul Eczacılar Odası, hükümetin taleplerini karşılamamsı halinde sözleşme imzalanmayacağını açıkladı. İstanbul Eczacılar Odası'ndan bir yetkili, bugün süresi dolan protokolün tek taraflı olarak uzatılabildiğini ancak taraflardan birinin ihtar çekmesi durumunda ihtardan 1 ay sonra sözleşmenin sonra ereceğini belirtti. Anlaşmanın sağlanamaması durumunda 1 Nisan itibari ile Türk Eczacılar Birliği'nin ihtar çekeceğini, 1 Mayıs'tan itibaren SGK'lıların eczanelerden ücret ödeyerek ilaç alabileceğini kaydetti.

Eczacılar, hükümetten muayene ücreti tahsilatlarının kaldırılması, reçete başına hizmet bedelinin arttırılması, satış hasılatı baremlerinin artırılması... gibi 13 maddelik bir talepte bulunuyor.