İTO Başkanı İbrahim Çağlar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi temennisinde bulundu.

Çağlar, Sultanahmet saldırısı ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul’un tarihi ve turistik bölgesi Sultanahmet‘te vatandaşlarımıza, ülkemizi ziyarete gelen turistlere yönelik hain saldırıyı nefretle lanetliyorum. Üzülerek belirteyim küresel bir boyut kazanan terör artık dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef almaktadır. Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki terörün Doğu’su Batı’sı, Avrupa’sı Asya’sı yoktur. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Dileğimiz bu gerçeği teröre destek veren tüm ülkelerin daha fazla masum insanın ölmelerine fırsat vermeden bir an evvel görmeleridir. İstanbul iş dünyası olarak sonuna kadar terörün karşısında ve terörün kökü kazınana kadar ne olursa olsun devletimizin yanındayız.”

İSO'DAN SALDIRIYA KINAMA


Sultanahmet’te ölümlere ve yaralanmalara neden olan terör saldırısına bir tepki de İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'dan geldi.

Bahçıvan, şunları kaydetti:

“Bütün dünyayı derinden sarsmakta olan terör dalgası, İstanbul’da uygarlıkların buluştuğu tarihi mekanda masum insanları bugün hedef almıştır. Tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapılan bu hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ise sabır diliyorum.”