Habertürk Gazetesi'nden Deniz Çiçek'in haberine göre online yemek sipariş sitesi Yemek Sepeti'nin Genel Müdürü Nevzat Aydın, hakim durumunu kötüye kullandığı ve rakipleri pazardan dışladığı iddiasıyla açılan soruşturmada Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yaptı.

Aydın, rakiplerle dertleri olmadığını belirterek, "Başarı hikayesi yazdık. Buna leke sürülmesini istemeyiz" dedi.

Aydın iki yıl sonra ABD ve İngiltere'de benzer siteleri geçerek dünyanın en büyük sipariş hacmine ulaşmayı öngördüklerini kaydetti.

32132131331312312

Yemeksepeti.com'un kurucuları Nevzat Aydın ve Gökhan Akan, Gayrettepe'de yeni açılan şirket merkezinde. 

Aydın, 16 yıldır Yemek Sepeti'ni yönetmesine rağmen mahkemelerde bulunmadıklarına dikkat çekti. Aydın para cezası almaları halinde bunun ödeneceğini ancak hikayelerin leke sürmek istemediklerini kaydederken, "Ne bir rekabet kısıtlaması yaptık ne de rakibi engelledik. Suç olduğunu bile bilmediğimiz bir şey nedeniyle bu durumdayız" dedi.

'AMACIMIZ İNDİRİM SUNMAK'

Nevzat Aydın, "Başarısızlıklarının nedeni kendileri. Bizim sipariş sayımız 150 bin. Onlarınki 50-100 civarı. Binde birimiz bile değiller. Tüm amacımız, tüketiciye indirimi en indirimli şekilde sunmak. Sony bayisi olsam, 15 TL'ye sattığım malın kendi mağazalarında 10 TL'ye satıldığını görsem rekabet edebilir miyim? Her yerde 10 TL olsa iyi olmaz mıydı" diye konuştu.

Fırsat Bu Fırsat kurucusu Oğuz Arslan, Yemek Sepeti'ne alternatif olması için mekan.com sitesini kurduklarını belirterek, "Karşılarına çok ciddi rakip çıktı ama kimse başaramadı. Lokantalarla sözleşmeler yaptık, indirimler verdik. Ancak Yemek Sepeti işletmeleri arayarak kendisi de indirim istedi. İşletmeler de metanetlerini koruyamayarak sözleşmelerini feshetmek istedi. Direnenler sipariş alamadı. 20 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık" dedi.

'DURMA NOKTASINA GELDİ '

Bol Bol Gıda yöneticisi Faruk Kayabaş, zarara uğradıklarını ve faaliyetlerini durdurma noktasına geldiklerini söyledi.

GRAND FAST FOOD YÖNETİCİSİ HAKAN İMAY

Promosyonlara direkt müdahale ettiğini belirterek, indirim yapmalarının engellendiğini bunun da faaliyetlerini zorlaştırdığını belirtti.